Skip to main content

18th: G.A BY SI ARNAB GEMOK, WITH LOVESSS

Assalamualaikum



Alhamdulillah syukur~
Dalam sedar tak sedar, dua bulan dah since my first entri (apa? Belum pernah baca lagi entri pertama saya?? Pi baca sekarang jugak!. Nah--> 1st ).
Tak jangka dalam masa dua bulan dah ada 100++ moks kesayangan saya semuanya. Yelah, mana ada bloggers yang tulis blog tapi tak mahukan readers and followers untuk blog dia kan (kecualilah bloggers tu syok sendiri and suka berkarya tanpa mahukan audience. Adakah?? Rasanya rare sangat).

Pagi ni bila saya check blog and nampak "Wauw, dah ada 103 moks kesayangan laa!!!", rasa macam sejuuuuuuuuuuuukkkk je hati ni. Rasa penat lelah perah otak menaip entri selama ni berbaloi-baloi. Thank you semua!!! Terima kasih banyak-banyak sebab sanggup put up dengan entri-entri saya yang berbagai-bagai genre ni (ada genre "nyah", genre "straight", genre "homo". Tengok gaya bahasa dah boleh tahu entri tu kategori mana. Teehee~). 

Pening tak tengok gaya bahasa saya yang selalu berubah-ubah?? Sorrylah, saya memang macam ni. All-in-one kaedahnya~

Jadi buat semua moks kesayangan, saya ucapkan sebesar-besar, sebanyak-banyak, seikhlas-ikhlas TERIMA KASIH, THANK YOU, ARIGATO GOZAIMASU, KAMSAHAMNIDA, MERCI BEAUCOUP, DANKE, SYUKRAN, etc.



Sumber: confettidrop.com

Sebenarnya dari mula saya menaip untuk blog ni, saya dah rancang.

"Bila aku dah dapat 100 followers nanti, aku nak buat special give away. Nak bagi present kat followers aku."
Tapi memanglah tak dapat nak bagi semua. Saya bukannya Santa Claus. 



Jadi saya akan pilih bukan satu, bukan tiga, tapi DUA orang moks kesayangan bertuah untuk dibagikan hadiah special and misteri (bagi surprise laa sket. Konon~).

Cara-cara nak qualified atau bak kata mudahnya, melayakkan diri anda untuk mendapatkan hadiah yang special tapi misteri tu (dijamin memang special dan memang misteri), senang sahaja!

1) Tekan button "Join This Site" color biru kat sidebar belah kanan ni (senang cerita, followlah blog saya ni) dan jadilah moks kesayangan saya.


2) Copy banner "G.A by Si Arnab Gemok" yang ada kat atas, masa permulaan entri ni tadi. Banner yang mana? Alah, yang ada 3 frames gambar kat tepi dinding dia and sofa letop color merah saga tu. Haa, banner yang tu. Banner-banner lain takyah laa gigih nau nak copy semua.


3) Lepas tu buat satu entri khas kat blog anda and letakkan tajuk yang sama dengan nama banner tadi, "G.A by Si Arnab Gemok".


4) Jangan lupa post sekali link entri saya yang ini dalam entri anda tu tahu. Senanglah orang lain nak klik asal-usul, susur galur origin segmen ni. So bolehlah ramai-ramai join. Manalah tahu terbukak hati saya nak pilih lebih pemenang kalau ramai yang join, maaaaaaaanalah tahu. Yeehaw~


5) And letakkan link entri anda tu kat section komen di bawah entri saya ni (jangan letak kat tempat lain tahu. Nanti saya tak jumpa and sekaligus men"zero"kan peluang anda untuk menang hadiah special tapi misteri tu).


Segmen ni akan berlangsung sepanjang Julai a.k.a Ramadhan 2013~ ^^,


Sesiapa sahaja layak untuk join GA ni. Tak kiralah yang baru nak jadi moks kesayangan, mahupun yang memang dah sedia ada jadi moks kesayangan. Just ikut langkah-langkah yang dah dibagitahu kat atas ni and peluang anda untuk menang adalah sama rata. Tiada isu kronisme, mahupun sexism, ataupun racism, apatah lagi agama-ism. Peace yo~
Oh ye, sebelum saya lupa, GA ni hanya terbuka untuk Malaysians. Moks kesayangan dari luar Malaysia bukannya saya tak sayang anda semua, cuma proses nak mengepos hadiah tu nanti agak sukar. Sori sangat-sangat tahu. =(
InsyaAllah bila dah lebih havoc nanti, saya akan cuba buat GA peringkat global. Wuuhuu!!!

P/s: Kalau anda pintar dalam menonjolkan diri bagi saya lebih nampak kewujudan dan participations anda dalam blog ni (contohnya, selalu komen entri-entri saya or drop mesej kat chatbox), kemungkinan untuk diri anda dipilih adalah lebih besar. Yelah, orang happening haruslah mendapat perhatian kannn~


P/s/s: Hadiah special tapi misteri tu consists of something yang korengs boleh pakai. Bagi girl, shawl mungkin? Atau aksesori macam long necklace maybe?? For the guy, who knows it might be t-shirt ke badge ke gelang hipster ke?? Ikut rejeki, kata orang tua-tua. XD


Selamat mencuba semua moks kesayangan hati saya. <3<3<3




Salam menggemok. Toodles~


Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!



Comments

  1. wahai cik arnab gemok yang somel! nad joint! salam kenal!cak!hahaha :P

    http://nudtzlovar.blogspot.com/2013/07/ga-by-si-arnab-gemok.html

    ReplyDelete
  2. Nak tengok senarai peserta boleh. Copy image tumacam mana eh ? Balas dekat chatbox Farid :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah check your entri on this GA.
      Semua lengkap and you are in the running to win hadiah special tapi misteri tu.
      All the best!!!! =)

      Delete
  3. http://farid-story.blogspot.com/2013/07/ga-by-si-arnab-gemok.html

    ReplyDelete
  4. aku join:

    http://fanaakim.blogspot.com/2013/07/give-away-by-si-arnab-gemok.html

    ReplyDelete
  5. Saya adalah follower #118... Datang memeriahkan segmen comel ni..

    http://astoldbynelly.blogspot.com/2013/07/giveaway-2-ga-by-si-arnab-gemok.html :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya no. 100. Jadi semua kena berTERIMA KASIH dekat saya :)

      Delete
  6. saya dengan penuh bangga ingin menyatakan bahawasanya saya dah join! :)

    http://kelamkabut20.blogspot.com/2013/07/ga-by-si-arnab-gemok.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

43rd: CORET KURSUS KADET PTD (5/GRAND FINALE)

Assalamualaikum
Diam tak diam, it's been more than a year ever since I last updated my blog. Yes, you read it right. More than a YEAR (jadah, blogger apa update blog setahun sekali. Choiii~).
So many things have happened to me during 2015 until now. And I don't think there'll be any single post which is long enough to cater everything that I direly wanted to tell you guys. Seriously, if I can, I would loooooove to write a heck of a long post that'll make you guys wanna curse me, yet at the same time, wanna read it alllllll the way till the end (confident tu penting yaww~).
My writing style might have changed due to my current lifestyle (chewahh~cakap nak dramatik je kan). Actually what I'm tryna say is that, I no longer have the time (READ: sebenarnya malas. Lalala~) to sekejap italic, sekejap un-italic kan my font based on the language that I use. Therefore, pandai-pandai laa korang classify kan bahasa Malaysia ke bahasa Inggeris ke bahasa Sanskrit ke yang saya g…

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

4th: BUKAN UNTUK PEREMPUAN SAHAJA

Assalamualaikum

Apa habaq semua?? Sihat?? 
So entri kali ni, saya nak bercerita pasal a few products yang maybe akan menarik minat lebih ramai female readers instead of male readers. Tapi ni ceq nak habaq satu rahsia laa kan. Produk kecantikan laa ni, bukan untuk perempuan saja naa. Lelaki pun patut pay attention dekat penjagaan kulit depa. Sebab produk kecantikan bukannya all about make up je. Pencuci muka, toner, moisturizer, sun block, dan bagai-bagai lagi, tu semua penting nak bagi kulit kita terjaga di zaman-zaman banyak pencemaran sekarang ni. Jadi jangan laa rasa rugi untuk keluarkan sedikit belanja every month untuk beli serba sedikit produk penjagaan kulit muka chuolz. 

Kalau tak larat (bukan dari segi kudrat tapi dari segi ekonomi. Ceq paham~ceq paham. Ceq pun sama), takyah laa kita nak p usha-usha counter Shisheido, Lancome, apatah lagi SKII. Laa ni baaaaaaaaaaanyak dah produk berkualiti yang dikeluarkan dengan harga mampu milik. So, fret not my friends, meh saya tunjuk apa …