Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2013

22nd: JANGAN LUPA TELEKUNG RAYA

Assalamualaikum

Tak sangka Ramadhan dah hampir meninggalkan kita semua. Sudah tiba malam-malam terakhir kita bersama-sama bulan yang mulia ni. Terasa sedih bila memikirkan diri ni tak beribadah sebanyak yang dirancang.
Biasalah, bila lepas je Ramadhan setiap tahun, mesti saya berazam "Oh, tahun depan saya akan pastikan saya khatam whole al-Quran and pergi terawikh setiap malam masa bulan puasa nanti!!!". 
Tapi bila tiba Ramadhan yang dikatakan, mesti tak tercapai apa yang telah di"plan-plan"kan tahun sebelumnya. I know, it's my bad. 
Astaghfirullah~moga saya masih berkesempatan bertemu Ramadhan tahun depan. InsyaAllah.

So, bila Ramadhan meninggalkan kita, bulan apa yang akan menyusul tiba??
Syawal laa, apa lagi kan. *pompom kebaboom* <--bunyik mercun
Bila sebut Syawal a.k.a Hari Raya Aidilfitri, mana boleh lari dari isu baju baru, kasut baru, beg baru, sofa baru, langsir baru, kereta baru, set tv baru, senang cerita, segala-galanya nak baru belaka laa chuolz.

Tap…

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

UCAPENDEK SI ARNAB GEMOK 200713

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA by Si Arnab Gemok

Entri kali ni saya just nak share my looks dari minggu lepas.
Janji *angkat tangan kanan and letak jari telunjuk tangan kiri, tunjuk tapak tangan kanan* takde celotehmoteh panjang-panjang kat korengs. Only wanna kongsi outfit-outfit (kata gandaan bahasa Inggeris pun bolehhh~) yang telah saya pakai sepanjang minggu lalu.

Here we go *background song = Michigo by G-Dragon*

Look 1


Descriptions: Square Simple Bawal bought from Melaka Sentral Checkered Shirt from American Eagle Outfitters Faded Boyfriend Jeans from Cuxe
Look 2


Descriptions: Long Shawl with Bunny Motives from Lovely Shawl (boleh carik account dia kat Instagram, kalau berminat. Sekarang depa tengah buat Sales sempena Ramadhan/Syawal ni. Harga sangat berpatutan and kualiti memang best!) Zebra Printed Socks from H&M Vintage Peach Pumps from Brand Outlet Sto…

20th: KAD RAYA ISTIMEWA SI ARNAB GEMOK

Assalamualaikum

Salam 10 Ramadhan buat semua readers and bloggermoks Muslims!!!
Macam mana puasa korengs setakat ni??

Ada penambahan/pengurangan ___________________________ :
A. amal ibadah
B. berat badan

Sila pilih jawapan yang sesuai mengikut situasi masing-masing. Ekekekek~

Ni nak tanya ni, korengs semua masih ingat tak before amalan sms-ing, whatsapp-ing, wechat-ing, facebook-ing, twitter-ing ni semua menjadi viral, apa medium utama kita semua untuk wish kawan-kawan and sepupu-sepapat kita time nak raya?? Ada sesiapa dapat jawab?? Haa tu, tu yang angkat tangan kat belakang tu, apa jawapan saudara??

Ye betul. Kad raya laa jawapannya!! *beserta bunyi mercun dan percikan bunga api*

Ingat tak lagi betapa semangatnya semua orang pergi malls nak cari kad raya yang awesomepowesome untuk bagi kat kawan-kawan and saudara mara semua kan, tu tak kira lagi nak cari yang ada lagu, muzik bagai buat bagi pakwe, makwe, and and and kerrrrrrrrushhhhh (crush laa chuolz). Tu baru betul puasa/raya meriah …

19th: SESI CATCH UP DAN MESH UP VERSI RAMADHAN 2013

Assalamualaikum

MasyaAllah lebih seminggu dah saya tak up kan entri kat blog ni.
Masa oh masa~cepatnya laahai kau bergerak. Rasa macam baru semalam usha-usha blog ni. Kaedahnya dah bersawang kiri, kanan. 
Sorry sangat-sangat kat semua bloggermoks and readers. Saya selalu dicemburui oleh masa. Ewahh~

Disebabkan dah almost 2 weeks saya tak berkesempatan untuk update, jadi, embrace yourself people, kerana entri ini mungkin bakal mempersona anda semua for at least half an hour. Ok maybe bab mempersona tu tipu laa. And jugak bab setengah jam tu pun ada keraguan disitu. Apa pun, lets dig in this entry!!!

Oh ye, sebelum tu. Rasanya belum terlambat lagi untuk saya wish semua bloggermoks and readers Muslims, Ramadhan Mubarak. Salam Ramadhan 1434H buat semua. Moga Ramadhan kali ini merupakan Ramadhan yang lebih baik dari sebelum-sebelum ini buat kita semua. Moga kita punya lebih masa dan kudrat untuk membaca dan menelaah kitab suci al-Quran, serta lebih ringan badan kita semua untuk bersolat tara…

18th: G.A BY SI ARNAB GEMOK, WITH LOVESSS

Assalamualaikum



Alhamdulillah syukur~
Dalam sedar tak sedar, dua bulan dah since my first entri (apa? Belum pernah baca lagi entri pertama saya?? Pi baca sekarang jugak!. Nah--> 1st ).
Tak jangka dalam masa dua bulan dah ada 100++ moks kesayangan saya semuanya. Yelah, mana ada bloggers yang tulis blog tapi tak mahukan readers and followers untuk blog dia kan (kecualilah bloggers tu syok sendiri and suka berkarya tanpa mahukan audience. Adakah?? Rasanya rare sangat).

Pagi ni bila saya check blog and nampak "Wauw, dah ada 103 moks kesayangan laa!!!", rasa macam sejuuuuuuuuuuuukkkk je hati ni. Rasa penat lelah perah otak menaip entri selama ni berbaloi-baloi. Thank you semua!!! Terima kasih banyak-banyak sebab sanggup put up dengan entri-entri saya yang berbagai-bagai genre ni (ada genre "nyah", genre "straight", genre "homo". Tengok gaya bahasa dah boleh tahu entri tu kategori mana. Teehee~). 
Pening tak tengok gaya bahasa saya yang selalu berubah-…