Posts

Showing posts from April, 2013

8th: TENTANG WEEKEND, HADIAH HARI IBU, COUSINS MEET UP, DAN ASTRO ON-THE-GO

Image
Assalamualaikum

Waah gigih tu harini sampai 2 entries baru saya siapkan. Bukan apa, dah lama tak membabblebebel, so bila dapat chan, memang payah nak berhenti. Ahahahh. Mak Jemah sangat ai ni chuolz!!
So entri kali ni just nak sum up kan activities saya sepanjang weekend yang baru lepas ni (27 dan 28 April 2013). Actually bukannya banyak mana pun tempat yang saya pergi. Cuma kesemua tempat dan aktiviti yang saya buat tu memakan masa, sampai langsung tak sempat menyempat mak nak berblogging noks!

My OOTD on Saturday (mohon maap atas kejanggalan posing-posing saya)


Descriptions: Shawl from KZ Nabihah Boutique Cardigan from Fluffy Bunny Haus (own online boutique) Floral Blouse from Brand Outlet Store Skirt from a boutique at Kota Fesyen MITC Legging (worn inside skirt) from Black Milk Project Vintage One Of A Kind HandBag (gift from a friend) Cheetah Motive Sneakers from Payless
Ni plak nak menunjukkan (BUKAN menunjuk-nunjuk. Jauh beza tu maknanya) arm candies yang ditibai pakai secara sederhana…

7th: MUKA BERMINYAK?? NO HAL, KITA ELIANTO BIO CLEAR KAN SAJOHH

Image
Assalamualaikum 

Halu halu semua~
First of all, nak mintak sori sangat-sangat sebab dah lama tak up kan entri baru. Ceq busy sket weekend yang baru lepas ni. 

Apa?? Busy berkempen?? Eh, tak tak. Saya tak pandai berkempen-kempen ni. Saya pemerhati dari sidelines je sambil pegang pompom. Amboii, cute nya diriku ini. Ahahahh. Jkjk. Tapi walaupun saya tak turun padang, singsing lengan kain baju untuk berkempen, gantung bendera, poster, apa bagai, insyaAllah saya takkan lupakan tanggungjawab saya sebagai rakyat Malaysia untuk mengundi pada Hari PRU nanti. First time ni ai nak merasa beratur mengundi. First time plak tu nak merasa jari dikaler-kalerkan hitam. Mesti fenfeeling orang minyak sehari, dua lepas tu nanti. Hoho. Nak pesan sket kat readers semua, korengs pun jangan lupa pegi mengundi tahu. Tapi adik-adik yang baru nak tumbuh bulu keti tu takyah laa korengs pening-pening fikir nak mengundi siapa. Belum tiba masanya korengs pecah kepala masuk arena percaturan politik negara. Ewahh kel…

6th: PERFECT 365: SAYA SUKA, SAYA SUKA

Image
Assalamualaikum

Hai chuolz!! Sihat?? What have you gaiz been up to beberapa hari ni??
Ok lah, entri kali ni nak jadik tech geek sket laa. No, bukan nak cakap pasal gajet ke apa. Tu saya tak khatam ngaji lagi. Maybe insyaAllah next-next entri saya try bagi reviu Samsung Galaxy S4 atau Blackberry Z10 (ewahh~bajet banyak duit nak beli semua, try pakai. Mampu??!! Ahahh). 

Actually kali ni saya nak babblebebel pasal this one new hot (letopss sangat taw sampai Dato Siti pun promote kat acc instagram dia) photo editing application called PERFECT 365.
Mesti semua macam, "Ha, aku tahu, aku tahu. Aku baru download malam tadi.". Tak pun, "Hek eleh minah ni. Ketinggalan siot. Aku dah master dah app ni masa baru keluar lagi haritu." Tak kira laa respondens macam mana yang korengs bagi, yang penting, maknanya application ni fofular laa kenss sebab I bet dah raaaaaaaaaaaaaamai yang tahu dan dah guna pakai dah pun. Kiranya dah penuh laa memori kad tu dengan pics korengs yang di"…

5th: BELI SEKALI, PASTI NAK LAGI. EWAHH~

Image
Assalamualaikum

Hello semua. Entri kali ni very the light, light je topiknya ye. Takde nak kejadian "unibrow", "unibrow" macam entri yang saya pernah buat sebelum-sebelum ni.
Ai just nak share review pasal latest online purchases yang ai dah buat last week.

Disebabkan suka sangat membeli-belah tak kira masa, tempat, dan suasana, saya cuba "limit"kan kekerapan saya memanjat tangga shopping complexes kepada seminggu satu atau dua kali sahaja. Tapi that does not mean daya, semangat, kudrat, nafsu kuda membeli saya dapat dibendung sepenuhnya semasa berada di rumah.
Dengan adanya internet akses superlaju (thank you, TM *kiss sekali*) dirumah, saya jadi supersaiyan membeli-belah secara online. Jadi untuk tidak menyebabkan kemuflisan kepada makpak saya, saya decided untuk menjadi pembeli online yang bijak. Chewahh~

Sebelum membuat apa-apa purchase, saya akan surf internet semahu-mahunya dengan window shopping kat beberapa online blogshops yang ada di Malaysia ni. …

4th: BUKAN UNTUK PEREMPUAN SAHAJA

Image
Assalamualaikum

Apa habaq semua?? Sihat?? 
So entri kali ni, saya nak bercerita pasal a few products yang maybe akan menarik minat lebih ramai female readers instead of male readers. Tapi ni ceq nak habaq satu rahsia laa kan. Produk kecantikan laa ni, bukan untuk perempuan saja naa. Lelaki pun patut pay attention dekat penjagaan kulit depa. Sebab produk kecantikan bukannya all about make up je. Pencuci muka, toner, moisturizer, sun block, dan bagai-bagai lagi, tu semua penting nak bagi kulit kita terjaga di zaman-zaman banyak pencemaran sekarang ni. Jadi jangan laa rasa rugi untuk keluarkan sedikit belanja every month untuk beli serba sedikit produk penjagaan kulit muka chuolz. 

Kalau tak larat (bukan dari segi kudrat tapi dari segi ekonomi. Ceq paham~ceq paham. Ceq pun sama), takyah laa kita nak p usha-usha counter Shisheido, Lancome, apatah lagi SKII. Laa ni baaaaaaaaaaanyak dah produk berkualiti yang dikeluarkan dengan harga mampu milik. So, fret not my friends, meh saya tunjuk apa …

3rd: GWIYOMI / KIYOMI SI ARNAB GEMOK STYLE

Image
Assalamualaikum

Halu halu chuolz!!!
Kalau korengs semua dah baca entri saya yang lepas, mesti perasan yang saya ada ajak korengs semua praktis gwiyomi kan?
Korengs praktis tak?? Praktis tak??
Kalau blom, apa kata korengs abaikan je gwiyomi guide pic yang saya upload dulu tu. Sebab saya tengok pic tu dah mainstream sangat. Semua blog-blog yang saya pegi, yang dok cakap pasal gwiyomi, semua guna pic tu. 

Saya pikir taste saya unik. Rupanya common. Ciskek. Ahah. Jkjk~Saya tahu kenapa semua bloggers lain pun guna pic yang sama, of coz laa sebab kita semua awesomepowesome. High taste laa wokk. (Ewahh~mentang-mentang laa guna pic yang sama dengan dia, dan-dan laa "high taste" bagai. Cakap jelaa nak up diri sendiri. PUII).

Anyway, sepanjang siang yang busy tadi, ai still tak lupa tahu janji ai terhadap moksmoks kesayangan. Hapoo yang busy nya? Banyakkkkkkkkk kalau nak di"list down"kan tapi senang cerita hari ni tadi ai jadi busy girl (hek eleh "girl" lagi ke ko mas…

2nd: "EH, BUKAN DAH GRAD LAST YEAR KE? KENAPA BELUM KERJA LAGI?"

Image
Assalamualaikum

Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah 180++ views dalam masa 2 hari means a lot to ceq yang baru blajaq tulih blog ni weyh~ HUMONGOUS THANKS kepada readers and also mostly kepada moksmoks sekalian. Mucha gracias bak kata telenovela Infamia kat Astro Bella. Tanpa support korengs, saya pun segan-segan jugak nak teruskan pembloggingan ni (err,maybe not. Ahahh!). Yela, apa pulop ghopenya kalau saya dok mengomel tapi takde siapa yang sudi baca. Apakah kekejaman itu?  So, dengan rasa rendah hati (dan sedikit bangga versi suci), saya ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kat semua yang sudi singgah blog ni.
Sumber - Dinomama
Entri kali ni, like I have promised before (echewah~), akan saya ceritakan mengapakah saya mempunyai banyak masa terluang hinggakan daripada takde blog, tiba-tiba dah jadi bloggerina seperti yang korengs tengokss niss.
Sebelum kita pergi ke babak-babak yang agak kontroversial (memang sial, serius tak tipu, continue laa baca), meh laa kita go down th…