Skip to main content

41st: CORET KURSUS KADET PTD (3)

Assalamualaikum
Since yesterday was 31st August, 
Maka lahirlah sebuah cinta buat negaraku yang tersayang, Malaysia~
HAPPY INDEPENDENCE DAY, MALAYSIA~
Fret not. 57 is just a number. You're still looking young, fresh and A-awesome!!! =)
So it's been like more than 2 months ago since my last write-up. 
So the last message I got in my blog's chat box is like more than a month ago (blog tak laku T___T).
So I heard people already forgotten about the existence of siarnabgemok.blogspot (chewah~bajet popular suatu masa dulu).
Therefore here I am, gonna fulfill my duty as a dedicated (ewahhh~) blogger who will once again redeem my lack of entries for the past few months with a photo book entry (taktik takyah tulis banyak sebab takde masa. Mwehehehehh).
Raya is long gone but I'm still in the mood of sharing my joy and happiness of celebrating it with my loved ones. Alhamdulillah we cadets were given a week of Raya holiday (ye, kami dapat cuti juga. Tunggu masuk servis nanti barulah merasa raya tak dapat cuti bagai. Oh God~). So I managed to spend my long-awaited, much appreciated holiday at kampung with Mama, Nenek, aunties, uncles and cousins. 
Now lets all walk down the memory lane (untuk beberapa bulan yang lalu jelah tapi). Let my Raya photo book begins~




























But what's a cadet without the cam-whoring session with other cadets aite??
So here you go, I present to y'all the summary of my cadet-life for the past few weeks (kalau nak kumpul dan tunjuk semua, mahu muntah korang menatap 1-1. Harap-harap yang ni semua tak melampaui batas). Lewlz~















And as usual, checking out myself to see how iz me doing as a cadet as of now.
So far I'm still holding on and masih mampu menampung keberatan eye-bags. *tunjuk good*


I really wish that I could write more like old times. But time constraint with so many things to be done in such a short time, I have to sacrifice my liking towards writing and bebel-ing. 

Whatever it is, I warmly welcome all junior cadets who will be joining us starting this October. Fear not, cadet life is not so bad. NOT. SO. BAD. Ehehehehehehh~
Salam menggemok. Toodles~
Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!

Comments

Popular posts from this blog

43rd: CORET KURSUS KADET PTD (5/GRAND FINALE)

Assalamualaikum
Diam tak diam, it's been more than a year ever since I last updated my blog. Yes, you read it right. More than a YEAR (jadah, blogger apa update blog setahun sekali. Choiii~).
So many things have happened to me during 2015 until now. And I don't think there'll be any single post which is long enough to cater everything that I direly wanted to tell you guys. Seriously, if I can, I would loooooove to write a heck of a long post that'll make you guys wanna curse me, yet at the same time, wanna read it alllllll the way till the end (confident tu penting yaww~).
My writing style might have changed due to my current lifestyle (chewahh~cakap nak dramatik je kan). Actually what I'm tryna say is that, I no longer have the time (READ: sebenarnya malas. Lalala~) to sekejap italic, sekejap un-italic kan my font based on the language that I use. Therefore, pandai-pandai laa korang classify kan bahasa Malaysia ke bahasa Inggeris ke bahasa Sanskrit ke yang saya g…

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

4th: BUKAN UNTUK PEREMPUAN SAHAJA

Assalamualaikum

Apa habaq semua?? Sihat?? 
So entri kali ni, saya nak bercerita pasal a few products yang maybe akan menarik minat lebih ramai female readers instead of male readers. Tapi ni ceq nak habaq satu rahsia laa kan. Produk kecantikan laa ni, bukan untuk perempuan saja naa. Lelaki pun patut pay attention dekat penjagaan kulit depa. Sebab produk kecantikan bukannya all about make up je. Pencuci muka, toner, moisturizer, sun block, dan bagai-bagai lagi, tu semua penting nak bagi kulit kita terjaga di zaman-zaman banyak pencemaran sekarang ni. Jadi jangan laa rasa rugi untuk keluarkan sedikit belanja every month untuk beli serba sedikit produk penjagaan kulit muka chuolz. 

Kalau tak larat (bukan dari segi kudrat tapi dari segi ekonomi. Ceq paham~ceq paham. Ceq pun sama), takyah laa kita nak p usha-usha counter Shisheido, Lancome, apatah lagi SKII. Laa ni baaaaaaaaaaanyak dah produk berkualiti yang dikeluarkan dengan harga mampu milik. So, fret not my friends, meh saya tunjuk apa …