UCAPENDEK SI ARNAB GEMOK 290114

Assalamualaikum

Sumber: behappy.me

Jadi~~~
Sekarang bila orang tanya "Kau apa cerita?? Dah kerja belum??", bolehlah dengan lebih yakin menjawab "InsyaAllah. Bulan Mac ni kena pergi kursus dulu." 

Selama ni dok fikir laa sorang-sorang sama ada surat saya hilang kat pos ofis ke tercicir dari sistem ke apa ke kan. Sebab masa Disember haritu, tengok kat keputusan kata kursus mula bulan Februari. Pastu tunggu-tunggu sampai akhir Januari ni pun takde lagi apa-apa khabar berita. 
Pagi ni tadi dengan muka selenga bangun tidur, pergilah check email kut-kut ada peminat hantar email kasih sayang ke apa (takde pun yang ni), sekali JPA yang dok hantar berita baik punya~Alhamdulillah. ^^,
Rupa-rupanya sekarang dia mai straight dalam peti email ok. And it also turned out that kursus tu mula bulan Mac. 

Bagus~ini maknanya ada more time for me to prepare myself with all the mental and physical challenges that I'll be facing soon.
 


Sekali pandang (biasalah pagi-pagi excited lebih. Semua nak laju je. Scheming through the letter katanya), kemain senyum lebar sebab tengok tarikh (macam, ok, macam!) 16 Mac 2014 sampai 15 Mei 2014. Ek eleh, ek eleh, 2 bulan je kut kursus. Mwahahahahahaheyhhhhhhhhh kejap, then terasa nak baca balik tarikh kursus tu. "16 Mac 2014 hingga 15 Mei 2015". Err, VATTTTT?? Setahun laa woii. Takyah nak perasan luckyducky sangat laa weyh. 

So yes, in 6 more weeks, insyaAllah I'll be a full time PTD cadet and gonna be experiencing a whole new level of studying while working (or working while studying. Which ever that is).

Kalau orang tanya saya gembira tak, hey hey gila tak gembira dapat kerja dengan kerajaan. Gembira laa. Tapi tentu-tentulah rasa takut jugak sebab tak tahu apa yang akan saya tempuhi kat sana nanti. 
For sure it ain't gonna be easy. But I hope I can adapt as soon as I arrived at the place. Dah lama tak duduk hostel/kolej/kampus/di suatu kawasan penempatan bersama-sama sekumpulan manusia senasib. 

This will be really exciting I tell ya~ 

Salam menggemok. Toodles~

Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!

P/s: Oh ye, rasa pelik sebab pertama kali dapat surat dengan panggilan "Puan". Terasa diriku seperti sudah beranak lima. 


Comments

  1. mohon update kehidupan di hostel nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah~i'll find time to update as regularly as i can ^^,

      Delete
  2. waahh... tahniah shaz!best of luck! :)

    ReplyDelete
  3. Tahniah ! Kami, kadet PTD 2013 sudah tidak sabra untuk menerima kedatangan junior2 kami ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks senior~
      Wait for us next month. =)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts