Skip to main content

UCAPENDEK SI ARNAB GEMOK 290114

Assalamualaikum
Sumber: behappy.me
Jadi~~~
Sekarang bila orang tanya "Kau apa cerita?? Dah kerja belum??", bolehlah dengan lebih yakin menjawab "InsyaAllah. Bulan Mac ni kena pergi kursus dulu." 
Selama ni dok fikir laa sorang-sorang sama ada surat saya hilang kat pos ofis ke tercicir dari sistem ke apa ke kan. Sebab masa Disember haritu, tengok kat keputusan kata kursus mula bulan Februari. Pastu tunggu-tunggu sampai akhir Januari ni pun takde lagi apa-apa khabar berita. 
Pagi ni tadi dengan muka selenga bangun tidur, pergilah check email kut-kut ada peminat hantar email kasih sayang ke apa (takde pun yang ni), sekali JPA yang dok hantar berita baik punya~Alhamdulillah. ^^,
Rupa-rupanya sekarang dia mai straight dalam peti email ok. And it also turned out that kursus tu mula bulan Mac. 
Bagus~ini maknanya ada more time for me to prepare myself with all the mental and physical challenges that I'll be facing soon.
 
Sekali pandang (biasalah pagi-pagi excited lebih. Semua nak laju je. Scheming through the letter katanya), kemain senyum lebar sebab tengok tarikh (macam, ok, macam!) 16 Mac 2014 sampai 15 Mei 2014. Ek eleh, ek eleh, 2 bulan je kut kursus. Mwahahahahahaheyhhhhhhhhh kejap, then terasa nak baca balik tarikh kursus tu. "16 Mac 2014 hingga 15 Mei 2015". Err, VATTTTT?? Setahun laa woii. Takyah nak perasan luckyducky sangat laa weyh. 
So yes, in 6 more weeks, insyaAllah I'll be a full time PTD cadet and gonna be experiencing a whole new level of studying while working (or working while studying. Which ever that is).
Kalau orang tanya saya gembira tak, hey hey gila tak gembira dapat kerja dengan kerajaan. Gembira laa. Tapi tentu-tentulah rasa takut jugak sebab tak tahu apa yang akan saya tempuhi kat sana nanti. 
For sure it ain't gonna be easy. But I hope I can adapt as soon as I arrived at the place. Dah lama tak duduk hostel/kolej/kampus/di suatu kawasan penempatan bersama-sama sekumpulan manusia senasib. 

This will be really exciting I tell ya~ 

Salam menggemok. Toodles~
Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!
P/s: Oh ye, rasa pelik sebab pertama kali dapat surat dengan panggilan "Puan". Terasa diriku seperti sudah beranak lima. 

Comments

  1. mohon update kehidupan di hostel nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah~i'll find time to update as regularly as i can ^^,

      Delete
  2. waahh... tahniah shaz!best of luck! :)

    ReplyDelete
  3. Tahniah ! Kami, kadet PTD 2013 sudah tidak sabra untuk menerima kedatangan junior2 kami ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks senior~
      Wait for us next month. =)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

43rd: CORET KURSUS KADET PTD (5/GRAND FINALE)

Assalamualaikum
Diam tak diam, it's been more than a year ever since I last updated my blog. Yes, you read it right. More than a YEAR (jadah, blogger apa update blog setahun sekali. Choiii~).
So many things have happened to me during 2015 until now. And I don't think there'll be any single post which is long enough to cater everything that I direly wanted to tell you guys. Seriously, if I can, I would loooooove to write a heck of a long post that'll make you guys wanna curse me, yet at the same time, wanna read it alllllll the way till the end (confident tu penting yaww~).
My writing style might have changed due to my current lifestyle (chewahh~cakap nak dramatik je kan). Actually what I'm tryna say is that, I no longer have the time (READ: sebenarnya malas. Lalala~) to sekejap italic, sekejap un-italic kan my font based on the language that I use. Therefore, pandai-pandai laa korang classify kan bahasa Malaysia ke bahasa Inggeris ke bahasa Sanskrit ke yang saya g…

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

4th: BUKAN UNTUK PEREMPUAN SAHAJA

Assalamualaikum

Apa habaq semua?? Sihat?? 
So entri kali ni, saya nak bercerita pasal a few products yang maybe akan menarik minat lebih ramai female readers instead of male readers. Tapi ni ceq nak habaq satu rahsia laa kan. Produk kecantikan laa ni, bukan untuk perempuan saja naa. Lelaki pun patut pay attention dekat penjagaan kulit depa. Sebab produk kecantikan bukannya all about make up je. Pencuci muka, toner, moisturizer, sun block, dan bagai-bagai lagi, tu semua penting nak bagi kulit kita terjaga di zaman-zaman banyak pencemaran sekarang ni. Jadi jangan laa rasa rugi untuk keluarkan sedikit belanja every month untuk beli serba sedikit produk penjagaan kulit muka chuolz. 

Kalau tak larat (bukan dari segi kudrat tapi dari segi ekonomi. Ceq paham~ceq paham. Ceq pun sama), takyah laa kita nak p usha-usha counter Shisheido, Lancome, apatah lagi SKII. Laa ni baaaaaaaaaaanyak dah produk berkualiti yang dikeluarkan dengan harga mampu milik. So, fret not my friends, meh saya tunjuk apa …