Skip to main content

36th: "PERFUME COCKTAIL"

Assalamualaikum
It's no secret that I am a big sucker for everything custom-made. I like to buy personalize/limited edition/customized items and I also LOVE to modify things that I own into something unique. 
Maybe it's in my nature because I am an only child (orang kan kata anak tunggal ni suka lain daripada orang lain sebab dah biasa feeling-feeling princess kat rumah. Semua barang kat rumah, dia je yang punya sorang) or maybe it's just me being me (uncanny preferences in kebanyakan benda).
Since I adore my bloggermoks and readers so much, I'mma teach you guys one secret on how to create your own signature smell/scent. 
Hold on to your horses, no need to wear all those goggles and we don't need no beaker or any periodical table and stuffs. Ahahahahh takyah nak jadi saintis sangat laa weyh.
Trust me, this is one easy peasy process that even someone who doesn't know the formula of oxygen (like duhhh~I sooooo know this. It's H2O right??? Ekekekekk~I kid, I kid. No need to worry. I'm no Paris Hilton here) can create something very amazing. *winkwink*
All you guys need are just:
1) two to four different perfumes (preferably with different notes. But in my case, saya tibai semua dari jenis bau Vanila. Why?? Because I'm addicted to this scent)
2) an adventurous side of yourself who ain't afraid to be bold and loud (because you are gonna smell so distinctive from others. Jyeahh to that!!!)
Firstly, lemme show you guys my current collection of perfumes a.k.a the "ingredients" to make Si Arnab Gemok's perfume cocktail:
1) Meow! by Katy Perry

2) Coconut Passion by Victoria Secret

3) Warm Vanilla Sugar by Bath & Body Works

4) Madagascan Vanilla Flower by The Body Shop

5) Vanilla Body Mist by The Body Shop (latest addition to my perfumes collection)

6) Candy by Elianto
7) Sweetheart by Elianto


Basically, mula-mula korang kena tahu which correct parts of our body that we need to apply our perfume on. 

Sumber: blog.freepeople.com

By knowing the pulse points on our body, we will be able to make the best out of our perfume's smell. When we apply our perfumes at the right place, the scent will linger throughout the day and night without we even have to reapply again and again (saving di situ). 

Anddddd, this is an important guideline for us to follow in the process of making the perfume cocktail.
Remember, DO NOT:
1) rub in your perfume against your skin
2) apply two or more perfumes on the same pulse point
3) use more than four perfumes (especially with different notes) at the same time (believe me, you would not want this. I have tried this before and almost make myself suffer from a migraine)

So, from here, you guys are free to be creative with mixing and matching the perfumes' smells according to your liking. 

Apply the strongest scent behind your ears and inside of your wrists. This is the perfume that will last all day and be your most overwhelming scent.
For the sweetest note of perfume that you have, apply them at the base of your throat and the inside of your elbows. Whereby this scent will be the first for people around you to catch when you are near them.
And lastly, spritz your third perfume at the back of your knees to balance the whole mixes of scents you are wearing.

Don't be afraid to experiment with different kind of smells. Let loose and try to explore perfumes with different notes. 
By making perfume cocktail, you guys can now enjoy the collection of perfumes that you guys have at the same time (but be moderate. Don't be greedy by using ALL of them at one time). 
Another good thing about perfume cocktail is that we can tone down musky scent by mixing it with floral scent and vice versa.
Hope you guys are inspired to try out the perfume cocktail method in creating your own signature scent. Who knows one day maybe one of you guys boleh produce own line of perfumes. If ada bau Vanila, saya orang pertama beli!!! Ahahahahahh ^^,
Salam menggemoks. Toodles~
Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!


Comments

  1. Nak buat perfume cocktail, kena ada banyak sket laa koleksi perfume. =P

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Yup, dear.
      Unik sebab we smell like none other. =)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

43rd: CORET KURSUS KADET PTD (5/GRAND FINALE)

Assalamualaikum
Diam tak diam, it's been more than a year ever since I last updated my blog. Yes, you read it right. More than a YEAR (jadah, blogger apa update blog setahun sekali. Choiii~).
So many things have happened to me during 2015 until now. And I don't think there'll be any single post which is long enough to cater everything that I direly wanted to tell you guys. Seriously, if I can, I would loooooove to write a heck of a long post that'll make you guys wanna curse me, yet at the same time, wanna read it alllllll the way till the end (confident tu penting yaww~).
My writing style might have changed due to my current lifestyle (chewahh~cakap nak dramatik je kan). Actually what I'm tryna say is that, I no longer have the time (READ: sebenarnya malas. Lalala~) to sekejap italic, sekejap un-italic kan my font based on the language that I use. Therefore, pandai-pandai laa korang classify kan bahasa Malaysia ke bahasa Inggeris ke bahasa Sanskrit ke yang saya g…

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

28th: SI ARNAB GEMOK WENT PTD INTERVIEW

Assalamualaikum

Helloooooooooooooooooooooooooooooooooooooo semua!!!
I know, I know. It's been a while~harap korengs semua masih belum lagi melupakan kewujudan Si Arnab Gemok di sini. 
Maafkan saya di atas ketiadaan entri baru sepanjang saya berhibernasi (adalah dalam hampir sebulan jugak. Ya Allah~lamanya. Maaf, maaf *tunduk laju-laju*)

Sebenarnya saya bukan berniat untuk mendiamkan diri mahupun bermalas-malasan mengabaikan blog saya ni. Saya sayang okay blog saya ni, apatah lagi para pembacanya (gittewww~). 
Walaupun kadang-kala terpaksa (Read: TERpaksa) hiatus selama beberapa ketika tapi itu tak bermakna saya cuba melarikan diri dari tanggungjawab. Ewah~tanggungjawab katanya!!

Buat pengetahuan umum (formal tak?? Kita ambil mood tajuk entri ni dari awal-awal kays), sekitar seminggu ke dua minggu yang lepas, saya banyak (banyak ke????) menghabiskan masa saya dengan menelaah dan menambah ilmu pengetahuan dari segi kenegaraan dan isu-isu semasa negara dan juga global. Waah, intelektual su…