Skip to main content

33rd: SELAMAT TAHUN BARU 2014

Assalamualaikum

Rasanya sayalah blogger paling "awal" sekali wish Selamat Tahun Baru 2014 kat korengs semua kan??
Maafkan saya. Pucuk rebung laa katakan. Baru nak berjinak-jinak. Selama ni tak pernah ada blog so tahun baru kali ni laa pertama kalinya nak wish Selamat Tahun Baru kat bloggermoks dan readers semua.

Yup, this is my first time celebrating new year as a blogger. And I am so delighted to have all of you guys together with me. Tahun lepas, takde 183 orang (setakat masa menaip entri ni) bloggermoks yang menyokong penulisan dan sanggup pula membaca/mengomen bebelan (a.k.a karutan. Read: BUKAN carutan) saya. It has only been not more than 9 months of the existence of this blog but I have already felt the love and unconditional supports from all of you guys. I am totally blessed. Alhamdulillah~

As of 2014, I am pretty sure my life will be much busier than before. Macam yang korengs semua tahu (from my previous Ucapendek entry), saya dah dapat kerja dan akan mula berkursus di INTAN mulai bulan depan. But worry not, I will never ever (ever getting back together~weeeee) neglect my responsibility as a blogger and most of all, I shall never let my bloggermoks and readers down. I promise, insyaAllah~
From time to time, I will keep on updating this blog with interesting and informative entries for korengs.

Oh ye, mutu bahasa juga akan dipertingkatkan. I will try my best to avoid "bahasa rojak". Ye, rojak memang sedap, tapi hanya kalau dimakan. Bila di "mutate" kan ke dalam penggunaan bahasa blog, nampak kurang berkualiti, bukan? 
I will do my best to make complete sentences with either "bahasa Melayu" or English only, and not both in one same sentence. InsyaAllah~

Then, I will try my best to update this blog, at least, 4 times (once every week) each month. Jadi korengs takkan rasa dianaktirikan lagi ok. Ekekekek~

Saja taknak buat senarai satu per satu azam tahun baru sebab taknak nampak ketara sangat apa yang dijanjikan. Ahahahahh~

Apa pun, harapan saya moga korengs takkan penat, letih, jemu, menyampah, meluat, dan yang lebih kurang begitulah, terhadap blog saya ni. 
Here, feel the love from me. Nah~ <3 <3 <3 <3 <3

Saya mengambil peluang ni (walaupun dah agak macam kapal terbang "delay") untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2014 buat bloggermoks dan readers semua. Moga tahun ni lebih bermakna, lebih penuh barakah, dan membawa lebih rezeki buat kita semua. InsyaAllah~


Sumber: www.rockingwallpaper.com

Salam menggemok. Toodles~

Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!


Comments

  1. owhhh awal nye ko wish happy new year.. hahaha... happy new year beb... hope your wish come true... ^_^

    jemputla pegi kedai online ak.. hahahaa... okbai <3 Xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menusuk kalbu sangat komen kau.
      Ahahahahah~
      Kau jangan jemput aku bab2 perabeh duit ni, kang laju je aku sampai kang. Lol

      Delete
  2. selamat tahun baru...smoga xtrlambat lg..hee. :) moga tercapai hajat mnjadi blogger yg baik...hihi.amin

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

43rd: CORET KURSUS KADET PTD (5/GRAND FINALE)

Assalamualaikum
Diam tak diam, it's been more than a year ever since I last updated my blog. Yes, you read it right. More than a YEAR (jadah, blogger apa update blog setahun sekali. Choiii~).
So many things have happened to me during 2015 until now. And I don't think there'll be any single post which is long enough to cater everything that I direly wanted to tell you guys. Seriously, if I can, I would loooooove to write a heck of a long post that'll make you guys wanna curse me, yet at the same time, wanna read it alllllll the way till the end (confident tu penting yaww~).
My writing style might have changed due to my current lifestyle (chewahh~cakap nak dramatik je kan). Actually what I'm tryna say is that, I no longer have the time (READ: sebenarnya malas. Lalala~) to sekejap italic, sekejap un-italic kan my font based on the language that I use. Therefore, pandai-pandai laa korang classify kan bahasa Malaysia ke bahasa Inggeris ke bahasa Sanskrit ke yang saya g…

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

28th: SI ARNAB GEMOK WENT PTD INTERVIEW

Assalamualaikum

Helloooooooooooooooooooooooooooooooooooooo semua!!!
I know, I know. It's been a while~harap korengs semua masih belum lagi melupakan kewujudan Si Arnab Gemok di sini. 
Maafkan saya di atas ketiadaan entri baru sepanjang saya berhibernasi (adalah dalam hampir sebulan jugak. Ya Allah~lamanya. Maaf, maaf *tunduk laju-laju*)

Sebenarnya saya bukan berniat untuk mendiamkan diri mahupun bermalas-malasan mengabaikan blog saya ni. Saya sayang okay blog saya ni, apatah lagi para pembacanya (gittewww~). 
Walaupun kadang-kala terpaksa (Read: TERpaksa) hiatus selama beberapa ketika tapi itu tak bermakna saya cuba melarikan diri dari tanggungjawab. Ewah~tanggungjawab katanya!!

Buat pengetahuan umum (formal tak?? Kita ambil mood tajuk entri ni dari awal-awal kays), sekitar seminggu ke dua minggu yang lepas, saya banyak (banyak ke????) menghabiskan masa saya dengan menelaah dan menambah ilmu pengetahuan dari segi kenegaraan dan isu-isu semasa negara dan juga global. Waah, intelektual su…