Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

UCAPENDEK SI ARNAB GEMOK 290114

Assalamualaikum Sumber: behappy.me Jadi~~~ Sekarang bila orang tanya "Kau apa cerita?? Dah kerja belum??", bolehlah dengan lebih yakin menjawab "InsyaAllah. Bulan Mac ni kena pergi kursus dulu."  Selama ni dok fikir laa sorang-sorang sama ada surat saya hilang kat pos ofis ke tercicir dari sistem ke apa ke kan. Sebab masa Disember haritu, tengok kat keputusan kata kursus mula bulan Februari. Pastu tunggu-tunggu sampai akhir Januari ni pun takde lagi apa-apa khabar berita.  Pagi ni tadi dengan muka selenga bangun tidur, pergilah check email kut-kut ada peminat hantar email kasih sayang ke apa (takde pun yang ni), sekali JPA yang dok hantar berita baik punya~Alhamdulillah. ^^, Rupa-rupanya sekarang dia mai straight dalam peti email ok. And it also turned out that kursus tu mula bulan Mac.  Bagus~ini maknanya ada more time for me to prepare myself with all the mental and physical challenges that I'll be facing soon. Sekali pandang (biasalah pagi-pagi excited lebi…

36th: "PERFUME COCKTAIL"

Assalamualaikum It's no secret that I am a big sucker for everything custom-made. I like to buy personalize/limited edition/customized items and I also LOVE to modify things that I own into something unique.  Maybe it's in my nature because I am an only child (orang kan kata anak tunggal ni suka lain daripada orang lain sebab dah biasa feeling-feeling princess kat rumah. Semua barang kat rumah, dia je yang punya sorang) or maybe it's just me being me (uncanny preferences in kebanyakan benda). Since I adore my bloggermoks and readers so much, I'mma teach you guys one secret on how to create your own signature smell/scent.  Hold on to your horses, no need to wear all those goggles and we don't need no beaker or any periodical table and stuffs. Ahahahahh takyah nak jadi saintis sangat laa weyh. Trust me, this is one easy peasy process that even someone who doesn't know the formula of oxygen (like duhhh~I sooooo know this. It's H2O right??? Ekekekekk~I kid, I …

35th: SHENZHEN - HK WINTER HOLIDAY PHOTOBOOK EDITION

Assalamualaikum This entry was meant to be published about a month ago (when I still "smell" like China air and when the calendar still being written as "2013") but due to masa mencemburui, it had been delayed right up until today. I hope you guys can forgive me for this because I am a very seriously and extremely busy person (LOL to that). Tapi apa pun, yes, saya dah cuba sedaya upaya saya untuk mempercepatkan proses pemilihan dan editing gambar-gambar yang diambil sepanjang holiday saya bulan lepas, jadi saya harap korengs semua bolehlah tutup sebelah mata untuk kelewatan (yang agak melampau) ini. Kita janji tak buat lagi wak~ *bat eyelashes* Anyway, it was my first time travelling outside Malaysia without my family. So you guys can imagine how excited this bunny here felt. This holiday was planned by my buddy, Ruby, and I for almost a few months before the actual event was taken place. Kitorang pergi holiday ni ikut Rakyat Travel Agency. Tak tahulah daripada ma…