Skip to main content

UCAPENDEK SI ARNAB GEMOK 241213

Assalamualaikum

Sorry sorry sorry sorry sorry sebab saya dah laaaaaaaaaama tak update this blog.
Homaiii~so many things happened and all of them were very time-consuming sampai saya takde masa langsung nak online and up kan entry baru.



When the truth is, saya ada soooooooo much to share with korengs semua. Serius BANYAK!!!
So, as this is Christmas's eve and jugak it's nearing New Year, I thought of giving my bloggermoks and readers some special gifts (Read: GiftS. Plural. Ye, ada S ok. Maknanya more than satu).


Sumber: www.arnabcute.com

Wait, what?? Apa dia??
Oh please, save your nagging about how Muslims like me should not be celebrating Christmas and stuffs like that. Saya tahu. Saya juga belajar agama di sekolah dan cukup tunjuk ajar hukum-hakam by my parents. 
Just save it. Save it all to yourself ye. TQVM~

Jadi, keep your mind wide open dan enjoy dua entries berikut saya, yang insyaAllah akan di up kan dalam masa sehari, dua ni. And both entries are gonna be more like a Photobook entries. Hope korengs will enjoy the compilations of pictures from my journeys to utara dan jugeks from my winter holiday at Shenzhen and Hong Kong. 
Uuuuuuh~sudah excited?? Saya jugak!! 
So wait for them kays~

Salam menggemok. Toodles~

Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!


Comments

  1. Can't wait to read about hong Kong trip!!!!haha, even if I'm in that trip o(^-^)o(∩_∩)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah in this week will update full story about our trip~
      Yeayyy!!! ^^,

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

28th: SI ARNAB GEMOK WENT PTD INTERVIEW

Assalamualaikum

Helloooooooooooooooooooooooooooooooooooooo semua!!!
I know, I know. It's been a while~harap korengs semua masih belum lagi melupakan kewujudan Si Arnab Gemok di sini. 
Maafkan saya di atas ketiadaan entri baru sepanjang saya berhibernasi (adalah dalam hampir sebulan jugak. Ya Allah~lamanya. Maaf, maaf *tunduk laju-laju*)

Sebenarnya saya bukan berniat untuk mendiamkan diri mahupun bermalas-malasan mengabaikan blog saya ni. Saya sayang okay blog saya ni, apatah lagi para pembacanya (gittewww~). 
Walaupun kadang-kala terpaksa (Read: TERpaksa) hiatus selama beberapa ketika tapi itu tak bermakna saya cuba melarikan diri dari tanggungjawab. Ewah~tanggungjawab katanya!!

Buat pengetahuan umum (formal tak?? Kita ambil mood tajuk entri ni dari awal-awal kays), sekitar seminggu ke dua minggu yang lepas, saya banyak (banyak ke????) menghabiskan masa saya dengan menelaah dan menambah ilmu pengetahuan dari segi kenegaraan dan isu-isu semasa negara dan juga global. Waah, intelektual su…

43rd: CORET KURSUS KADET PTD (5/GRAND FINALE)

Assalamualaikum
Diam tak diam, it's been more than a year ever since I last updated my blog. Yes, you read it right. More than a YEAR (jadah, blogger apa update blog setahun sekali. Choiii~).
So many things have happened to me during 2015 until now. And I don't think there'll be any single post which is long enough to cater everything that I direly wanted to tell you guys. Seriously, if I can, I would loooooove to write a heck of a long post that'll make you guys wanna curse me, yet at the same time, wanna read it alllllll the way till the end (confident tu penting yaww~).
My writing style might have changed due to my current lifestyle (chewahh~cakap nak dramatik je kan). Actually what I'm tryna say is that, I no longer have the time (READ: sebenarnya malas. Lalala~) to sekejap italic, sekejap un-italic kan my font based on the language that I use. Therefore, pandai-pandai laa korang classify kan bahasa Malaysia ke bahasa Inggeris ke bahasa Sanskrit ke yang saya g…