29th: COKLAT, KOPI, DAN AIDILADHA 2013 EDISI SI ARNAB GEMOK

Assalamualaikum

Rasanya memang dah belated nau kalau saya nak wish Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua bloggermoks and readers blog saya ni. Tapi, saya tetap jugak nak wish!! Orang kata, better late than never.

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1434H 
buat semua Muslimin Muslimat yang singgah membaca blog saya. Terima kasih sebesar-besar dan sebanyak-banyaknya~~
Moga Aidiladha kali ni membawa barakah buat kita semua. Berkorbanlah apa sahaja demi agama kita.
InsyaAllah~syurgalah tempat bagi mereka yang berniat baik. ^^,

Entri kali ni will be filled with quite lotsa piccas from a few days before Raya Haji until the day itself <--habaq mai awai-awai ni. Tujuannya just nak share with you guys apa yang telah saya lakukan sampai takdak masa nak update blog for the last one week. Rasa bersalah sangat biarkan korengs tertunggu-tunggu. Sampai ada yang tanya, "Weyh, kau memang dah tak suka membebel macam dulu lagi ke?? Apsal takde entri baru kat blog kau??". Oh my~sentap hokays. Terus pantas on lappy and menaip entri baru.
I promise I will keep on blogging as long as I can find time to sit in front of my lappy and create something nice for korengs to read. 
Saya ni jenis yang tak suka update entri yang takde pengisian. Saya nak at least there's something interesting (pada hemah saya laa~) to share with korengs semua. Barulah berbaloi korengs menghadap blog saya ni.

Anyway, have korengs semua ever heard of the oh-so-famous Dip N Dip?? Am not really sure nak classify it as a desserts restaurant ke chocolate bar ke cafe ke, yang penting, everything served there semuanya berasaskan CHOCOLATE. Yes, TIGA JENIS coklat, dark, milk, and white chocolate. Siap boleh customize menu ikut jenis coklat kesukaan kita. If that is not heaven on earth for chocolate lovers, I don't know what that is.
So saya telah pergi ke sana menjamu selera bersama-sama Ruby Wan Kenobi last week. And guess what, serius rasa taknak keluar dari situ!!! 
For those yang tertanya-tanya kat mana, here is the full address to the syurga chocolate:
Dip N Dip,
Jalan Telawi, Bangsar,
59100 KL.

What we ordered:






Disebabkan kerasukan melanda nak makan, tak sempat nak snap pics before ngap. Mohon maaf atas gambar-gambar makanan yang telah diserang separa ganas di atas. :P

Ruby Wan Kenobi

What Si Arnab Gemok wears: Maggie Shawl in Pastel Yellow from Calaqisya
Top for Hajaba

And ini plak beberapa extra snapping we did while le stopping at le traffic light. Faham-faham laa ye. Siapa tak suka camwhore dalam kereta kannn~




Sebagai seorang yang adil dan saksama, setelah spent time dengan member, seharusnya laa saya spent time dengan cousin pulak. Ewahh~
After my short trip to KL, I went back to Melaka and went to catch Sadako 2 dengan my cousins, Aelia and Addin. Disebabkan waktu penantian tayangan was more than 3 hours, kitorang crashed our asses at Starbucks and ordered some Fraps to fill our tummies.
How was Sadako 2?? Well, I would say, not worth it untuk pergi tengok dekat panggung. Tunggu jelah bila tayang kat tv nanti. Trust me, raya tahun depan mesti ada. Kita tunggu kays. ^^

Please lepak Starbucks Mahkota Parade kalau korengs mengalami situasi penantian waktu tayangan (cinema is seberang jalan kat Dataran Pahlawan) yang lama seperti kitorang. Sebab Starbucks kat situ selesa gila and ada a few set of sofas snugged right next to the bahagian corner dalam of the cafe. Sangat privasi and awesome!
For those yang smoking, boleh lepak bahagian luar. Ada banyak sets of chairs and tables outside as well.



The only kelemahan, the staff ada problem in spelling. Ish, ish failed ni kalau masuk Spell-It-Right.
Ekekekek~just kidding. 



What Si Arnab Gemok wears: Alphabets Motive Chiffon Shawl from Lovely Shawl (check out their Instagram acc!! Ada banyak cute chiffon shawls and also wide shawls yang very affordable)
Top from H&M
iPhone Casing from Once Beskot In Boredom
Dalam tangan pegang Mocha Frappucino (highly recommended!!!)

That was basically like the eve of Hari Raya Haji. 
Tahun ni, saya balik beraya haji kat kampung nenek saya, Kampung Abbey, Nyalas, Jasin. Anyone sekampung dengan saya?? Say woot~woot!!!
There's nothing happier than being able to celebrate festive season with your beloved ones at kampung. Plus, rendang nenek saya SANGAT sedap. Habis diet hokays!! Nasib baik sejak pakai braces ni, nak menggigit makanan tu penuh kesukaran, onak, dan duri, so kurang laa sket pengambilan pepejal (only Team Gigi Besi understands). 


Inilah nenek saya yang pandai masak rendang tu (and bukan hanya rendang hokays)!!! <3<3<3



Team Swifties~

Team Wak Doyok. :{








What Si Arnab Gemok wears: Curved Shawl in Grey from KZ Nabihah
Top from Calaqisya
Kain Songket (tempah)

How did you guys spent korengs punya Raya Haji?? Heard several of my friends tak cuti pun sempena Aidiladha. 
Yeah, it's sad how sekarang ni zaman dah berubah. Festive seasons no longer feel festive macam masa kita kecik-kecik dulu. Am not sure why tapi memang tulah yang saya tengok lately ni. In fact, Aidilfitri pun tak semeriah dulu. Kenapa eyk??

Whatever it is, hope korengs semua have spent it well and stay safe and sound until fin. =)
Saya akan ensure saya update blog more frequently after this. InsyaAllah~

Salam menggemok. Toodles~

Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!


LIKE WHAT YOU SEE? THEN FOLLOW MY BLOG !



Comments

  1. tak dapat beraya sbb tak balik kampung..tak balik kampung sebab tak dapat cuti..tak dapat cuti sebab bos tak approve... :'( so sad...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, takpe
      raya datang every year~ ^^,

      Delete
  2. awwwwh, another entry with me in it!! ^___________^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes yo~
      you are, somewhat, viral in my life.
      ^^,

      Delete

Post a Comment

Popular Posts