UCAPENDEK SI ARNAB GEMOK 130913

Assalamualaikum

Yesterday I got the "calling". 
It's my turn already. Nervousnya saya.
Sama-samalah tolong doakan kejayaan saya menempuhi bulan Oktober. Many things are about to happen to me next month. InsyaAllah moga Allah permudahkan semuanya~

(Note: Lately, banyak ada terbaca kat FB tentang ejaan perkataan "insyaAllah" yang supposedly should be spelled as "in shaa Allah". Plus, kalau kita eja "insyaAllah" / "inshaAllah" akan membawa maksud yang sangat berdosa. Is this true?? Atau adakah ini sama je seperti kes "Pikachu" membawa maksud pelik-pelik, yang pernah digembar-gemburkan suatu masa dulu?? Wallahualam~mohon sesiapa ada detailed info from reliable source/s, please share. TQVM~)

Oh ye, esok saya ada appointment dengan dentist saya. Semalam baru pergi buat scaling and x-ray rahang.
Apakah nasib saya esok?? Kita tunggu dan lihat kays.
Manalah tahu kalau-kalau ada perubahan bakal berlaku. *muka cuak*

Salam menggemok. Toodles~

Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!


LIKE WHAT YOU SEE? THEN FOLLOW MY BLOG !




Comments

  1. perkongsian ilmu
    http://www.freevitamin.my/2013/09/cara-makan-set-kurus-shaklee-untuk.html

    ReplyDelete
  2. yehuuu~when is it? finally kan. n what's with the rahang xray?nk pasang braces kah?huhuhu

    eh pasai isu insyaAllah tu kan, as far as im concern, as long as cara sebutan/nahu arab (well itu adelah bahasa arab kan) betul, no matter how we spell dalam roman/rumi, xsalah.sbb ce pk la kan, kalau ramai sgt argue dgn cara kite eja in romanized nti buat org sebut lain dr arab punye spelling, well lain lidah lain sebutan, kite lidah baku, omputih lidah romanized, omkorea lidah kimchi etc. so letak la sebagaimana betul pun ejaan pasti lain di lidah org. maybe tiap kali kite kene letak arab spelling tiap kali naip? tp xsume org pulak mampu baca arab/jawi. huhu. camne tu? nmpk x maksud di situ? atau maybe kene letak pronunciation symbols tepi ejaan kite.haa...ini cara paling salamat.wee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly!!!
      Aku pun fikir, macam mana nak standardize kan ejaan sebab every bahasa ada cara ejaan berbeza.
      Aku pun rasa yang penting is how we pronounced the word.

      Pasal gigi a.k.a rahang aku tu, kena tunggu esok.
      Aku pun tak pasti apa depa nak pomenkan gigi aku ni haa.
      Ekekekekek~ =P

      Delete
  3. Actually it's not true, cz they said that the note was from Dr. Zakir Naik, with his images been using, but then he claim that it's not his page and he never said that, it's just that people using his images and name to do so.He also did explained about the terms and pronunciation.So, it's okay to use InsyaAllah or insyaaAllah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah, kadang-kadang kalau nak share post berkaitan hukum-hakam, we must think twice.
      Sebab kalau tak betul, camnilah jadinya. Ramai yang konfius kan??
      Anyway, thanks for the info!! *two thumbs up* ^^,

      Delete
  4. sy selalu guna iA je..senang just gunakan singkatan..yang penting orang faham..kalau org xfaham pun sy tak rugi or berdosa pun..sbb yang penting bg sy apa yang kita cuba sampaikan je :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts