Posts

Showing posts from September, 2013

UCAPENDEK SI ARNAB GEMOK 130913

Image
Assalamualaikum

Yesterday I got the "calling". 
It's my turn already. Nervousnya saya.
Sama-samalah tolong doakan kejayaan saya menempuhi bulan Oktober. Many things are about to happen to me next month. InsyaAllah moga Allah permudahkan semuanya~

(Note: Lately, banyak ada terbaca kat FB tentang ejaan perkataan "insyaAllah" yang supposedly should be spelled as "in shaa Allah". Plus, kalau kita eja "insyaAllah" / "inshaAllah" akan membawa maksud yang sangat berdosa. Is this true?? Atau adakah ini sama je seperti kes "Pikachu" membawa maksud pelik-pelik, yang pernah digembar-gemburkan suatu masa dulu?? Wallahualam~mohon sesiapa ada detailed info from reliable source/s, please share. TQVM~)

Oh ye, esok saya ada appointment dengan dentist saya. Semalam baru pergi buat scaling and x-ray rahang.
Apakah nasib saya esok?? Kita tunggu dan lihat kays.
Manalah tahu kalau-kalau ada perubahan bakal berlaku. *muka cuak*

Salam menggemok. Toodles…

27th: LEMON DAN SI ARNAB GEMOK

Image
Assalamualaikum

Entri kali ni saya buat untuk memenuhi permintaan beberapa orang kawan and kenalan saya yang ada bertanya kenapa kulit muka saya nampak elok and better nowadays, apa produk yang saya guna, or even ada yang tanya, apa "rahsia" muka nampak "glowing".
Rasa serba salah bila dengar orang cakap macam tu. Rasa nak gelak guling-guling pun ada sebab perkataan "rahsia" and "glowing" tu macam exaggerations yang sangat exaggerating (haa, nampak tak betapa terasa melampaunya kata-kata mereka semua??). O__O

Seriously, my complexion is not that perfect. Ada je kadang-kadang naik tiga, empat bijik jerawat sekaligus, buat mogok ramai-ramai atas muka saya ni. Tapi kebelakangan ni memang ada macam kurang sket laa. Jadi, saya rasa mungkin ni ada kena-mengena dengan sifat ramah-mesra saya dengan sejenis buah sitrus bernama lemon.


Sumber: www.stylecraze.com
Actually, awal-awal dulu (even sekarang ni pun), saya bukan secara intentionally beli lemon untuk…

26th: AWESOME STUFFS FROM O.B.I.B.

Image
Assalamualaikum

Rasa macam masih terdengar-dengar lagi takbir raya tapi tup-tup, dah 1 Zulkaedah. Cepat betul masa bergerak sekarang ni. Nak pejam celik pun macam tak sempat (over tak??).

Jadi ni saya nak tanya laa sket, duit raya yang korengs kumpul bulan lepas, dah habis kering terus ke?? Kalau masih ada lagi, ni nak suggest satu awesome way macam mana korengs patut kasik perabeh kan (ok, jangan lupa, simpan sket kat bank untuk menyemarakkan amalan menabung kays) baki duit raya korengs tu.

Here I am, mendedikasikan entri kali ni untuk bagi full, melimpah-ruah overview dan review products O.B.I.B. hasil pembelian saya dan sepupu-sepapat saya. Sebenarnya dah lama saya nak buat review ni sebab kitorang dah dapat products yang kitorang order masa bulan puasa haritu lagi. Tapi disebabkan macam-macam adegan berlaku along the way, terpaksa hold dulu niat murni saya ni sehinggalah harini. 

These are the items yang kitorang order, and were craftily and skillfully made by Eruz from Once Besko…