Skip to main content

UCAPENDEK SI ARNAB GEMOK 100813

Assalamualaikum

Before cakap pasal lain-lain, saya nak wish semua bloggermoks and readers Muslim, 


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!!


Berapa banyak rumah korengs dah serbu??

Berapa balang kuih raya korengs dah habiskan??
Berapa keping angpau korengs dah kumpul??

Alhamdulillah, walaupun ini merupakan Syawal pertama saya tanpa Bapak (Bapak saya meninggal 12 Disember 2012 haritu sebab recurring cancer. I don't really like to discuss about this again and again. Cukuplah sekadar kita bersama-sama sedekahkan al-fatihah buat arwah. Terima kasih semua. Hanya Allah yang dapat membalas budi baik korengs. *virtual hugs*), saya dan Mama saya managed to celebrate and still merasakan seronoknya raya dengan kehadiran saudara-mara and kawan-kawan. 

Terharu atas sokongan and kasih-sayang everyone. Thanks so much all!!! Muahmuahkisskiss :*

So here comes another good news.

Para pemenang GA saya bulan lepas dah dipilih!!!
Aaayeehawww~

Untuk mengetahui sama ada korengs kah pemenangnya, sila check balik ruangan komen entri GA saya tu tapi bukan yang kat blog saya. Check yang kat blog korengs. Saya dah dropped kan the good news there. 

Jangan lupa email details korengs tahu <-- pesanan khas buat para pemenang. ^^,

By the way, thanks again buat semua yang dah joined. Korengs memang awesomepowesome. 

InsyaAllah nanti saya buat lagi GA untuk korengs semua.

"Hadiah-hadiah" (read: Kata gandaan ini bermakna setiap seorang akan dapat lebih dari satu hadiah. Haaaaa, kan dah menyesal sesiapa yang tak join haritu kannnnnnnnnnnn~) untuk para pemenang first GA saya ni special sket sebab tak boleh dapat dekat kedai tahu. Ekekekek~


Salam menggemoks. Toodles~


Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!




Comments

Popular posts from this blog

43rd: CORET KURSUS KADET PTD (5/GRAND FINALE)

Assalamualaikum
Diam tak diam, it's been more than a year ever since I last updated my blog. Yes, you read it right. More than a YEAR (jadah, blogger apa update blog setahun sekali. Choiii~).
So many things have happened to me during 2015 until now. And I don't think there'll be any single post which is long enough to cater everything that I direly wanted to tell you guys. Seriously, if I can, I would loooooove to write a heck of a long post that'll make you guys wanna curse me, yet at the same time, wanna read it alllllll the way till the end (confident tu penting yaww~).
My writing style might have changed due to my current lifestyle (chewahh~cakap nak dramatik je kan). Actually what I'm tryna say is that, I no longer have the time (READ: sebenarnya malas. Lalala~) to sekejap italic, sekejap un-italic kan my font based on the language that I use. Therefore, pandai-pandai laa korang classify kan bahasa Malaysia ke bahasa Inggeris ke bahasa Sanskrit ke yang saya g…

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

28th: SI ARNAB GEMOK WENT PTD INTERVIEW

Assalamualaikum

Helloooooooooooooooooooooooooooooooooooooo semua!!!
I know, I know. It's been a while~harap korengs semua masih belum lagi melupakan kewujudan Si Arnab Gemok di sini. 
Maafkan saya di atas ketiadaan entri baru sepanjang saya berhibernasi (adalah dalam hampir sebulan jugak. Ya Allah~lamanya. Maaf, maaf *tunduk laju-laju*)

Sebenarnya saya bukan berniat untuk mendiamkan diri mahupun bermalas-malasan mengabaikan blog saya ni. Saya sayang okay blog saya ni, apatah lagi para pembacanya (gittewww~). 
Walaupun kadang-kala terpaksa (Read: TERpaksa) hiatus selama beberapa ketika tapi itu tak bermakna saya cuba melarikan diri dari tanggungjawab. Ewah~tanggungjawab katanya!!

Buat pengetahuan umum (formal tak?? Kita ambil mood tajuk entri ni dari awal-awal kays), sekitar seminggu ke dua minggu yang lepas, saya banyak (banyak ke????) menghabiskan masa saya dengan menelaah dan menambah ilmu pengetahuan dari segi kenegaraan dan isu-isu semasa negara dan juga global. Waah, intelektual su…