Skip to main content

UCAPENDEK SI ARNAB GEMOK 100813

Assalamualaikum

Before cakap pasal lain-lain, saya nak wish semua bloggermoks and readers Muslim, 


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!!


Berapa banyak rumah korengs dah serbu??

Berapa balang kuih raya korengs dah habiskan??
Berapa keping angpau korengs dah kumpul??

Alhamdulillah, walaupun ini merupakan Syawal pertama saya tanpa Bapak (Bapak saya meninggal 12 Disember 2012 haritu sebab recurring cancer. I don't really like to discuss about this again and again. Cukuplah sekadar kita bersama-sama sedekahkan al-fatihah buat arwah. Terima kasih semua. Hanya Allah yang dapat membalas budi baik korengs. *virtual hugs*), saya dan Mama saya managed to celebrate and still merasakan seronoknya raya dengan kehadiran saudara-mara and kawan-kawan. 

Terharu atas sokongan and kasih-sayang everyone. Thanks so much all!!! Muahmuahkisskiss :*

So here comes another good news.

Para pemenang GA saya bulan lepas dah dipilih!!!
Aaayeehawww~

Untuk mengetahui sama ada korengs kah pemenangnya, sila check balik ruangan komen entri GA saya tu tapi bukan yang kat blog saya. Check yang kat blog korengs. Saya dah dropped kan the good news there. 

Jangan lupa email details korengs tahu <-- pesanan khas buat para pemenang. ^^,

By the way, thanks again buat semua yang dah joined. Korengs memang awesomepowesome. 

InsyaAllah nanti saya buat lagi GA untuk korengs semua.

"Hadiah-hadiah" (read: Kata gandaan ini bermakna setiap seorang akan dapat lebih dari satu hadiah. Haaaaa, kan dah menyesal sesiapa yang tak join haritu kannnnnnnnnnnn~) untuk para pemenang first GA saya ni special sket sebab tak boleh dapat dekat kedai tahu. Ekekekek~


Salam menggemoks. Toodles~


Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!




Comments

Popular posts from this blog

43rd: CORET KURSUS KADET PTD (5/GRAND FINALE)

Assalamualaikum
Diam tak diam, it's been more than a year ever since I last updated my blog. Yes, you read it right. More than a YEAR (jadah, blogger apa update blog setahun sekali. Choiii~).
So many things have happened to me during 2015 until now. And I don't think there'll be any single post which is long enough to cater everything that I direly wanted to tell you guys. Seriously, if I can, I would loooooove to write a heck of a long post that'll make you guys wanna curse me, yet at the same time, wanna read it alllllll the way till the end (confident tu penting yaww~).
My writing style might have changed due to my current lifestyle (chewahh~cakap nak dramatik je kan). Actually what I'm tryna say is that, I no longer have the time (READ: sebenarnya malas. Lalala~) to sekejap italic, sekejap un-italic kan my font based on the language that I use. Therefore, pandai-pandai laa korang classify kan bahasa Malaysia ke bahasa Inggeris ke bahasa Sanskrit ke yang saya g…

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

4th: BUKAN UNTUK PEREMPUAN SAHAJA

Assalamualaikum

Apa habaq semua?? Sihat?? 
So entri kali ni, saya nak bercerita pasal a few products yang maybe akan menarik minat lebih ramai female readers instead of male readers. Tapi ni ceq nak habaq satu rahsia laa kan. Produk kecantikan laa ni, bukan untuk perempuan saja naa. Lelaki pun patut pay attention dekat penjagaan kulit depa. Sebab produk kecantikan bukannya all about make up je. Pencuci muka, toner, moisturizer, sun block, dan bagai-bagai lagi, tu semua penting nak bagi kulit kita terjaga di zaman-zaman banyak pencemaran sekarang ni. Jadi jangan laa rasa rugi untuk keluarkan sedikit belanja every month untuk beli serba sedikit produk penjagaan kulit muka chuolz. 

Kalau tak larat (bukan dari segi kudrat tapi dari segi ekonomi. Ceq paham~ceq paham. Ceq pun sama), takyah laa kita nak p usha-usha counter Shisheido, Lancome, apatah lagi SKII. Laa ni baaaaaaaaaaanyak dah produk berkualiti yang dikeluarkan dengan harga mampu milik. So, fret not my friends, meh saya tunjuk apa …