Skip to main content

24th: ME GUSTA MISS ROSE LIPSTICK

Assalamualaikum

Err, hai semua. Saya Si Arnab Gemok. Harap korengs semua masih ingat siapa saya.


Oh mai, mohon maaf sangat-sangat kat semua bloggermoks and readers. Lama blog ni kekeringan entri baru. Bukan apa, saya a bit busy since last 2 weeks. I was out of town for a week and balik-balik sini banyak plak errands yang harus disetelkan.


Sebenarnya, baaaaaaaaaaaaaaaanyak yang saya nak ceritakan kat korengs semua. Tapi untuk malam ni, saya nak kongsi pasal one purchase yang saya baru buat semalam. It was too good untuk saya diamkan sorang-sorang.


Since this is a blog yang diusahakan (ewahh~) oleh seorang wanita (ewahh lagi~), maka janganlah korengs semua merasa gundah (a.k.a menyampah) melihat entri ini adalah mengenai pembelian lipstick. Ekekekekek~


Bukan, bukan lipstick dari Sephora, mahupun Mac, ataupun Stila. 

Saya beli lipstick ni secara tak sengaja (unplanned purchase. <-- Saya memang selalu buat ni). Semalam saya teman mak saya pergi trim and cuci rambut kat this one salon area Bukit Katil, Melaka, Jaz Hair and Beauty Salon. Salon ni memang kira macam regular place untuk my family kalau nak gunting/trim/cuci rambut sebab kedai ni khas untuk wanita. Takde masalah kalau kita bertudung sebab kedai ni tertutup and semua pekerjanya perempuan jugak. *two thumbs up for this*

Tambahan plak, salon ni bukan je untuk kita pergi "buat-buat" rambut. Kat situ ada jugak jual abaya dari Dubai (100% fully imported), Herbalife products, Dr Robbi's shampoo set, and and and paling saya suka, make up products Arab (including lipstick yang saya beli tu!! Weeeeeeeee~).


So here is the awesome lipstick~~





Sebab saya tak berapa suka (or lebih tepat, tak reti. Rasa macam bibir bengkak kalau pakai kaler merah-merah sangat. Perlu lebih masa untuk mendewasakan diri. Gittewww~) pakai warna yang terang-terang, saya opted for this almost-nude color. 





Descriptions: Miss Rose in 23
RM15.00 only

Tapi worry not, bagi korengs yang minat pakai kaler terang-terang, ada banyak pilihan warna lain. More than 20 kays. Banyak tahu.


Apa dia?? Tak percaya cuma RM15.00?? Betul laa. Saya pun mula-mula macam tak expect sangat lipstick ni to be good ke awesome ke apa. Sebabnya bukan apa, saya ni ada masalah bibir kering yang quite sukar nak di"handle" jugaklah. Selalu kena reapply chap stick sampai kadang-kadang naik malas, biar je kering kontang bibir. Itulah salah satu main reasons why saya tak pakai lipstick sebab kebanyakannya buatkan bibir saya bertambah-tambah kering (sobs sobs). But not this one, totally not this one. *angguk laju-laju* 


So yeah, lipstick ni memang akan berada dalam poket kecik bag saya kalau saya pergi mana-mana. I am loving every single slab of it on my lippy yo.


Rasanya korengs boleh dapatkan lipstick Miss Rose ni kat booths yang selalu ada kat shopping malls yang ada jual celak Arab bagai tu semua. InsyaAllah ada. Try laa usha.

Kalau korengs kat Melaka, pergi je kat Jaz Hair and Beauty Salon. Boleh cuci rambut sekali. *winkwink*
Korengs patut cuba. The range of colors is amazing and takkan korengs tak willing to spend RM15.00 (murah weyh!!) for something awesomepowesome like ini. Please, tolong, gomawo belilah. Ekekekek~

Salam menggemoks. Toodles~


Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!





Comments

Popular posts from this blog

43rd: CORET KURSUS KADET PTD (5/GRAND FINALE)

Assalamualaikum
Diam tak diam, it's been more than a year ever since I last updated my blog. Yes, you read it right. More than a YEAR (jadah, blogger apa update blog setahun sekali. Choiii~).
So many things have happened to me during 2015 until now. And I don't think there'll be any single post which is long enough to cater everything that I direly wanted to tell you guys. Seriously, if I can, I would loooooove to write a heck of a long post that'll make you guys wanna curse me, yet at the same time, wanna read it alllllll the way till the end (confident tu penting yaww~).
My writing style might have changed due to my current lifestyle (chewahh~cakap nak dramatik je kan). Actually what I'm tryna say is that, I no longer have the time (READ: sebenarnya malas. Lalala~) to sekejap italic, sekejap un-italic kan my font based on the language that I use. Therefore, pandai-pandai laa korang classify kan bahasa Malaysia ke bahasa Inggeris ke bahasa Sanskrit ke yang saya g…

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

4th: BUKAN UNTUK PEREMPUAN SAHAJA

Assalamualaikum

Apa habaq semua?? Sihat?? 
So entri kali ni, saya nak bercerita pasal a few products yang maybe akan menarik minat lebih ramai female readers instead of male readers. Tapi ni ceq nak habaq satu rahsia laa kan. Produk kecantikan laa ni, bukan untuk perempuan saja naa. Lelaki pun patut pay attention dekat penjagaan kulit depa. Sebab produk kecantikan bukannya all about make up je. Pencuci muka, toner, moisturizer, sun block, dan bagai-bagai lagi, tu semua penting nak bagi kulit kita terjaga di zaman-zaman banyak pencemaran sekarang ni. Jadi jangan laa rasa rugi untuk keluarkan sedikit belanja every month untuk beli serba sedikit produk penjagaan kulit muka chuolz. 

Kalau tak larat (bukan dari segi kudrat tapi dari segi ekonomi. Ceq paham~ceq paham. Ceq pun sama), takyah laa kita nak p usha-usha counter Shisheido, Lancome, apatah lagi SKII. Laa ni baaaaaaaaaaanyak dah produk berkualiti yang dikeluarkan dengan harga mampu milik. So, fret not my friends, meh saya tunjuk apa …