23rd: SI ARNAB GEMOK BERHARI RAYA AIDILFITRI EDISI 2013

Assalamualaikum

Hello bloggermoks and readers semua!!! Saya dah balik dari kampung dah. Tapi tak tahulah kalau-kalau 2, 3 hari lagi balik kampung semula kan (orang kampung dekat laa katakan). Mwehehehehh *muka kucing*

Mood raya belum habis lagi ni sebenarnya. Yelah, raya pun baru masuk hari kelima. Orang kata Syawal tu kan sebulan so mood raya tu memang sebulan jugaklah kan. Cuma mood "ber"aya tu yang kena berpada-pada. Bawak-bawaklah bertenang. Gittew~

Ramai yang dah mula masuk ofis balik today. Tahniah!!! Korengs berjaya melawan nafsu malas. Tu kira jihad sudah sebab bekerja a.k.a mencarik rejeki yang halal itu kan suatu ibadah. Alhamdulillah~


Entri kali ni saya just nak share snippets sambutan Aidilfitri saya dan kaum keluarga for the past few days. Can check out a few pics di bawah-bawah ni haa. Nan hado laa banyak mana nya pong. Ceq bukan kaki mempropa depan lensa.


Lets dig yo!!!


(Not all but almost) Complete family of Yusof Bachik at Kampung Abbey, Nyalas, Melaka. 

We are proud people of Melaka yo!!!



Nampak tak apa jadik kat situ?? Kitorang takde berjanji pun tapi tema warna between families mesti setiap tahun takkan lari jauh from each other. Tahun ni, theme kaler-maler garang belaka (merah, shocking and pale pink, purple, ohmaimai~)


Moh main-main dalam ladang getah kat Segamat plak weyh!!



Descriptions for my outfit: Pink and Black Shawl from Dubai
Paisley Lace Loud Pink Blouse from a boutique at Tesco Cheng
Pale Pink Maxi Skirt from Padang Besar
White Pumps with Diamante Detailing from Payless



Adik-adik sedara saya yang cantik-cantik letop semuanya~love em to bits!!! *hugs and kisses* 




Back to Nyalas~



Descriptions for my outfit: Army Green Wide Shawl from KZ Nabihah
Black Flower Kurung from a boutique at Dataran Pahlawan Melaka
Flower Slippers courtesy of my adik sedara (slipper pinjam laa senang cerita)



And a lil bit of beraya here and there sekitar Melaka as well.



Descriptions of my outfit: Bright Yellow Shawl from a boutique at Aeon Bandaraya Melaka
Black Abaya with Yellow Lace Detailing from Dubai


Tak puas menatap kegilaan kami?? Boleh tengok lebih lagi (kalau termampu menghadamnya), sila klik sini. Akikikikik~ Album Hari Raya Puasa 2013


I wore nothing vogue de vast this year (tahun-tahun lain pun sama je weyh~). I like simplicity (bukan produk Simply Siti tapi maksud saya, kesederhanaan a.k.a yang biasa-biasa je).


So, share with me. Raya korengs macam mana pulen???

^^,

Salam menggemok. Toodles~

Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!



LIKE WHAT YOU SEE? THEN FOLLOW MY BLOG !

Comments

  1. cerianya raya ko syaz... Selamat hari raya dari aku sekeluarga ;)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah~
    Selamat hari raya untuk kau sefamili jugak!!! ^^,

    ReplyDelete
  3. selamat hari ghyae shaz!! :) maaf zahir batin :) peace!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya to you too noks!!! ^^

      Delete
  4. Salam.

    Syaz..just nk gtau..baju raya korang..cantik2 *_*

    That black abaya..looks nice ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumussalam~
      Thanks. Alhamdulillah~
      =)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts