Skip to main content

23rd: SI ARNAB GEMOK BERHARI RAYA AIDILFITRI EDISI 2013

Assalamualaikum

Hello bloggermoks and readers semua!!! Saya dah balik dari kampung dah. Tapi tak tahulah kalau-kalau 2, 3 hari lagi balik kampung semula kan (orang kampung dekat laa katakan). Mwehehehehh *muka kucing*

Mood raya belum habis lagi ni sebenarnya. Yelah, raya pun baru masuk hari kelima. Orang kata Syawal tu kan sebulan so mood raya tu memang sebulan jugaklah kan. Cuma mood "ber"aya tu yang kena berpada-pada. Bawak-bawaklah bertenang. Gittew~

Ramai yang dah mula masuk ofis balik today. Tahniah!!! Korengs berjaya melawan nafsu malas. Tu kira jihad sudah sebab bekerja a.k.a mencarik rejeki yang halal itu kan suatu ibadah. Alhamdulillah~


Entri kali ni saya just nak share snippets sambutan Aidilfitri saya dan kaum keluarga for the past few days. Can check out a few pics di bawah-bawah ni haa. Nan hado laa banyak mana nya pong. Ceq bukan kaki mempropa depan lensa.


Lets dig yo!!!


(Not all but almost) Complete family of Yusof Bachik at Kampung Abbey, Nyalas, Melaka. 

We are proud people of Melaka yo!!!



Nampak tak apa jadik kat situ?? Kitorang takde berjanji pun tapi tema warna between families mesti setiap tahun takkan lari jauh from each other. Tahun ni, theme kaler-maler garang belaka (merah, shocking and pale pink, purple, ohmaimai~)


Moh main-main dalam ladang getah kat Segamat plak weyh!!



Descriptions for my outfit: Pink and Black Shawl from Dubai
Paisley Lace Loud Pink Blouse from a boutique at Tesco Cheng
Pale Pink Maxi Skirt from Padang Besar
White Pumps with Diamante Detailing from Payless



Adik-adik sedara saya yang cantik-cantik letop semuanya~love em to bits!!! *hugs and kisses* 




Back to Nyalas~



Descriptions for my outfit: Army Green Wide Shawl from KZ Nabihah
Black Flower Kurung from a boutique at Dataran Pahlawan Melaka
Flower Slippers courtesy of my adik sedara (slipper pinjam laa senang cerita)



And a lil bit of beraya here and there sekitar Melaka as well.





Descriptions of my outfit: Bright Yellow Shawl from a boutique at Aeon Bandaraya Melaka
Black Abaya with Yellow Lace Detailing from Dubai



Tak puas menatap kegilaan kami?? Boleh tengok lebih lagi (kalau termampu menghadamnya), sila klik sini. Akikikikik~ Album Hari Raya Puasa 2013


I wore nothing vogue de vast this year (tahun-tahun lain pun sama je weyh~). I like simplicity (bukan produk Simply Siti tapi maksud saya, kesederhanaan a.k.a yang biasa-biasa je).


So, share with me. Raya korengs macam mana pulen???

^^,

Salam menggemok. Toodles~

Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!



Comments

  1. cerianya raya ko syaz... Selamat hari raya dari aku sekeluarga ;)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah~
    Selamat hari raya untuk kau sefamili jugak!!! ^^,

    ReplyDelete
  3. selamat hari ghyae shaz!! :) maaf zahir batin :) peace!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya to you too noks!!! ^^

      Delete
  4. Salam.

    Syaz..just nk gtau..baju raya korang..cantik2 *_*

    That black abaya..looks nice ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumussalam~
      Thanks. Alhamdulillah~
      =)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

43rd: CORET KURSUS KADET PTD (5/GRAND FINALE)

Assalamualaikum
Diam tak diam, it's been more than a year ever since I last updated my blog. Yes, you read it right. More than a YEAR (jadah, blogger apa update blog setahun sekali. Choiii~).
So many things have happened to me during 2015 until now. And I don't think there'll be any single post which is long enough to cater everything that I direly wanted to tell you guys. Seriously, if I can, I would loooooove to write a heck of a long post that'll make you guys wanna curse me, yet at the same time, wanna read it alllllll the way till the end (confident tu penting yaww~).
My writing style might have changed due to my current lifestyle (chewahh~cakap nak dramatik je kan). Actually what I'm tryna say is that, I no longer have the time (READ: sebenarnya malas. Lalala~) to sekejap italic, sekejap un-italic kan my font based on the language that I use. Therefore, pandai-pandai laa korang classify kan bahasa Malaysia ke bahasa Inggeris ke bahasa Sanskrit ke yang saya g…

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

4th: BUKAN UNTUK PEREMPUAN SAHAJA

Assalamualaikum

Apa habaq semua?? Sihat?? 
So entri kali ni, saya nak bercerita pasal a few products yang maybe akan menarik minat lebih ramai female readers instead of male readers. Tapi ni ceq nak habaq satu rahsia laa kan. Produk kecantikan laa ni, bukan untuk perempuan saja naa. Lelaki pun patut pay attention dekat penjagaan kulit depa. Sebab produk kecantikan bukannya all about make up je. Pencuci muka, toner, moisturizer, sun block, dan bagai-bagai lagi, tu semua penting nak bagi kulit kita terjaga di zaman-zaman banyak pencemaran sekarang ni. Jadi jangan laa rasa rugi untuk keluarkan sedikit belanja every month untuk beli serba sedikit produk penjagaan kulit muka chuolz. 

Kalau tak larat (bukan dari segi kudrat tapi dari segi ekonomi. Ceq paham~ceq paham. Ceq pun sama), takyah laa kita nak p usha-usha counter Shisheido, Lancome, apatah lagi SKII. Laa ni baaaaaaaaaaanyak dah produk berkualiti yang dikeluarkan dengan harga mampu milik. So, fret not my friends, meh saya tunjuk apa …