Posts

Showing posts from August, 2013

25th: TRIP TO FIR AND NANAD'S WEDDING

Image
Assalamualaikum

Malam tadi saya ada janji kan nak cerita banyak kat korengs semua?? Haa, betul. Memang saya banyak berhutang story dengan korengs semua. Almaklum laa lebih kurang 2 minggu kut blog saya tak di"up"kan entri baru. Hope korengs still stick around and wait for saya yang tak seberapa ni untuk meng"upload" entri-entri di hari-hari mendatang. Tanpa korengs, siapalah Si Arnab Gemok and apalah ertinya kewujudan blog ini tanpa pembacaan korengs semua. Kannn~

So last week I was out of town sebab saya pergi Shah Alam cum Kuala Lumpur untuk attend wedding one of my bffs, Fir. He was one of my classmates masa kat UiTM Shah Alam (batch July 2009 - Dec 2012). It happened to be that saya pun a friend of his then fiancee, now wifey, Nanad. Kira senang cerita, saya kawan kepada both pengantin laa. ^^,

Since it was a 5 days trip, jadi macam-macam laa tempat saya and my friends pergi (mostly, tempat makan laa. Ohhoi~). Big thanks to Ruby sebab bagi saya crashed her plac…

24th: ME GUSTA MISS ROSE LIPSTICK

Image
Assalamualaikum

Err, hai semua. Saya Si Arnab Gemok. Harap korengs semua masih ingat siapa saya.

Oh mai, mohon maaf sangat-sangat kat semua bloggermoks and readers. Lama blog ni kekeringan entri baru. Bukan apa, saya a bit busy since last 2 weeks. I was out of town for a week and balik-balik sini banyak plak errands yang harus disetelkan.

Sebenarnya, baaaaaaaaaaaaaaaanyak yang saya nak ceritakan kat korengs semua. Tapi untuk malam ni, saya nak kongsi pasal one purchase yang saya baru buat semalam. It was too good untuk saya diamkan sorang-sorang.

Since this is a blog yang diusahakan (ewahh~) oleh seorang wanita (ewahh lagi~), maka janganlah korengs semua merasa gundah (a.k.a menyampah) melihat entri ini adalah mengenai pembelian lipstick. Ekekekekek~

Bukan, bukan lipstick dari Sephora, mahupun Mac, ataupun Stila. 
Saya beli lipstick ni secara tak sengaja (unplanned purchase. <-- Saya memang selalu buat ni). Semalam saya teman mak saya pergi trim and cuci rambut kat this one salon ar…

23rd: SI ARNAB GEMOK BERHARI RAYA AIDILFITRI EDISI 2013

Image
Assalamualaikum

Hello bloggermoks and readers semua!!! Saya dah balik dari kampung dah. Tapi tak tahulah kalau-kalau 2, 3 hari lagi balik kampung semula kan (orang kampung dekat laa katakan). Mwehehehehh *muka kucing*
Mood raya belum habis lagi ni sebenarnya. Yelah, raya pun baru masuk hari kelima. Orang kata Syawal tu kan sebulan so mood raya tu memang sebulan jugaklah kan. Cuma mood "ber"aya tu yang kena berpada-pada. Bawak-bawaklah bertenang. Gittew~

Ramai yang dah mula masuk ofis balik today. Tahniah!!! Korengs berjaya melawan nafsu malas. Tu kira jihad sudah sebab bekerja a.k.a mencarik rejeki yang halal itu kan suatu ibadah. Alhamdulillah~

Entri kali ni saya just nak share snippets sambutan Aidilfitri saya dan kaum keluarga for the past few days. Can check out a few pics di bawah-bawah ni haa. Nan hado laa banyak mana nya pong. Ceq bukan kaki mempropa depan lensa.

Lets dig yo!!!

(Not all but almost) Complete family of Yusof Bachik at Kampung Abbey, Nyalas, Melaka. 
We ar…

UCAPENDEK SI ARNAB GEMOK 100813

Image
Assalamualaikum

Before cakap pasal lain-lain, saya nak wish semua bloggermoks and readers Muslim, 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!!

Berapa banyak rumah korengs dah serbu??
Berapa balang kuih raya korengs dah habiskan??
Berapa keping angpau korengs dah kumpul??

Alhamdulillah, walaupun ini merupakan Syawal pertama saya tanpa Bapak (Bapak saya meninggal 12 Disember 2012 haritu sebab recurring cancer. I don't really like to discuss about this again and again. Cukuplah sekadar kita bersama-sama sedekahkan al-fatihah buat arwah. Terima kasih semua. Hanya Allah yang dapat membalas budi baik korengs. *virtual hugs*), saya dan Mama saya managed to celebrate and still merasakan seronoknya raya dengan kehadiran saudara-mara and kawan-kawan. 
Terharu atas sokongan and kasih-sayang everyone. Thanks so much all!!! Muahmuahkisskiss :*

So here comes another good news.
Para pemenang GA saya bulan lepas dah dipilih!!!
Aaayeehawww~

Untuk mengetahui sama ada korengs kah pemenangnya, sila check balik ruangan…