Skip to main content

UCAPENDEK SI ARNAB GEMOK 200713

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini ---> Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok

Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini ---> GA by Si Arnab Gemok

Entri kali ni saya just nak share my looks dari minggu lepas.

Janji *angkat tangan kanan and letak jari telunjuk tangan kiri, tunjuk tapak tangan kanan* takde celotehmoteh panjang-panjang kat korengs. Only wanna kongsi outfit-outfit (kata gandaan bahasa Inggeris pun bolehhh~) yang telah saya pakai sepanjang minggu lalu.

Here we go *background song = Michigo by G-Dragon*


Look 1



Descriptions: Square Simple Bawal bought from Melaka Sentral
Checkered Shirt from American Eagle Outfitters
Faded Boyfriend Jeans from Cuxe

Look 2



Descriptions: Long Shawl with Bunny Motives from Lovely Shawl (boleh carik account dia kat Instagram, kalau berminat. Sekarang depa tengah buat Sales sempena Ramadhan/Syawal ni. Harga sangat berpatutan and kualiti memang best!)
Zebra Printed Socks from H&M
Vintage Peach Pumps from Brand Outlet Store


Descriptions: Soft Pink Peplum from Nicole
Faded Skinny from Garage
Necklace from Friendly Fashion (do check it out. Awesome site untuk swap barang-barang kita dengan barang orang lain. Me gusta sangatsss)


Descriptions: Gelang-gelang Loceng dari Sinma (steal!!! Sangat murah. Around RM2.00 [if tak silap saya laa] dapat a whole bunch!!!)
Green Jade Bangle (a gift from previous practical place's boss)

Look 3



Descriptions: Tote Bag from Marie Claire
Checkered Shirt from H&M
Super Faded Skinny from Garage


Description: Oval Shawl from KZ Nabihah


Descriptions: Gelang Kaler-kaler from Sinma (also please steal!!! Dalam RM2.00 boleh dapat seikat hokay!!)
Zip Bangle from PinkyBears

Look 4



Descriptions: Mustard Long Dress from Uniqlo
Tribal Light Cardigan from FSYN by NK
Brown Legging from Kota Fesyen MITC
Pink Pumps from Brand Outlet Store


Description: Ombre Brown Long Shawl from Kota Fesyen MITC

There you go.

Koleksi rupa sahsiah diri saya sepanjang minggu lalu~
Ala-ala album kompilasi gitu. 

Salam menggemok. Toodles~


Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

43rd: CORET KURSUS KADET PTD (5/GRAND FINALE)

Assalamualaikum
Diam tak diam, it's been more than a year ever since I last updated my blog. Yes, you read it right. More than a YEAR (jadah, blogger apa update blog setahun sekali. Choiii~).
So many things have happened to me during 2015 until now. And I don't think there'll be any single post which is long enough to cater everything that I direly wanted to tell you guys. Seriously, if I can, I would loooooove to write a heck of a long post that'll make you guys wanna curse me, yet at the same time, wanna read it alllllll the way till the end (confident tu penting yaww~).
My writing style might have changed due to my current lifestyle (chewahh~cakap nak dramatik je kan). Actually what I'm tryna say is that, I no longer have the time (READ: sebenarnya malas. Lalala~) to sekejap italic, sekejap un-italic kan my font based on the language that I use. Therefore, pandai-pandai laa korang classify kan bahasa Malaysia ke bahasa Inggeris ke bahasa Sanskrit ke yang saya g…

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

28th: SI ARNAB GEMOK WENT PTD INTERVIEW

Assalamualaikum

Helloooooooooooooooooooooooooooooooooooooo semua!!!
I know, I know. It's been a while~harap korengs semua masih belum lagi melupakan kewujudan Si Arnab Gemok di sini. 
Maafkan saya di atas ketiadaan entri baru sepanjang saya berhibernasi (adalah dalam hampir sebulan jugak. Ya Allah~lamanya. Maaf, maaf *tunduk laju-laju*)

Sebenarnya saya bukan berniat untuk mendiamkan diri mahupun bermalas-malasan mengabaikan blog saya ni. Saya sayang okay blog saya ni, apatah lagi para pembacanya (gittewww~). 
Walaupun kadang-kala terpaksa (Read: TERpaksa) hiatus selama beberapa ketika tapi itu tak bermakna saya cuba melarikan diri dari tanggungjawab. Ewah~tanggungjawab katanya!!

Buat pengetahuan umum (formal tak?? Kita ambil mood tajuk entri ni dari awal-awal kays), sekitar seminggu ke dua minggu yang lepas, saya banyak (banyak ke????) menghabiskan masa saya dengan menelaah dan menambah ilmu pengetahuan dari segi kenegaraan dan isu-isu semasa negara dan juga global. Waah, intelektual su…