Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

17th: TUTORIAL DIY "PERSONALIZE YOUR HAZE MASK"

Assalamualaikum

Apa khabar korengs semua??
Does the haze taking toll on your health like me??
Yup, udah seminggu saya demam selesema, batuk, and sakit tekak here. Mungkin antibodi saya kebetulan tengah lemah sekarang ni so inilah hasilnya. *tarik tisu, hembus hingus*
Diharap korengs semua jaga kesihatan and ikut nasihat Kementerian Kesihatan yang suruh kita semua kurangkan aktiviti luar. Tahan sekejap keinginan menyepak bola kat padang or berlari main layang-layang (err, ada lagi ke orang main layang-layang zaman sekarang ni??) kat depan rumah tu. Tak lama. InsyaAllah seminggu, dua lagi ni ok laa tu.

Tapi kalau memang terpaksa (Read: TERpaksa) untuk keluar rumah jugak, jangan lupa pakai topeng muka yang sesuai. 
Apa?? Tak style?? Skema?? Eh, selama ni korengs style ke?? Ahahahahh, jkjk.
Ye, memang nampak kelakar kan ramai-ramai kat luar sana semua pakai topeng muka. Sepesen je semua. Udahlah masa H1N1 haritu kena paksa pakai (time tu saya konvokesyen kut. Lagilah kena pakai masa beratur tu…

UCAPENDEK SI ARNAB GEMOK 170613

Assalamualaikum

Teruknya jerebu dua, tiga hari ni.
Dengar cerita, Melaka IPU paling tinggi.
Duuuuugaan~

Patutlah bangun pagi, tengok luar tingkap, nampak kabus. Ingatkan Melaka dah bertukar jadik Kamaselan (Cameron Highland laa tu). 
Rupanya...................... -___-"

Akibatnya, saya demam beserta perencahnya, sakit kepala dan sakit tekak.
Takpe, kurang berat bahu kiri. InsyaAllah~

Salam menggemok. Toodles~

Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!



16th: SI ARNAB GEMOK MACAM DAH TERLEBIH GEMOK

Assalamualaikum

Disebabkan kenaikan berat badan yang melampaui batas lately ni (paham-paham laa orang duduk rumah kansss), last week saya started a new diet regime (after dipaksa oleh my mom. T___T). 

"Apa?? Si Arnab Gemok berdiet??"
Haa, lebih kurang macam tulah. Tapi bukanlah hardcore. Saya tak mampu lagi nak go all out tanpa nasi berhari-hari, berminggu-minggu, apakan lagi berbulan-bulan. Boleh mati woii. No, serius saya memang tak boleh kalau tak ketemu dengan nasi. Yelah, ai kenss orengss Melayuss. Ehehehehh~ XD

Basically, "diet" ni bukan semestinya bermakna kita tengah mengawal makan untuk kuruskan badan. It actually means "nutrition" ataupun jenis makanan yang kita ambil. Kan selalu dengar orang kata depa tengah on Protein-Diet kan. Tu maknanya depa tengah nak build muscles dengan cara makan lebih makanan yang mengandungi protein, which is bagus.

So back to the real story, apa cerita ni kan. "Si Arnab Gemok berdiet kunun". Baca seploh, dop…

15th: BACK TO SEKOLAH YO

Assalamualaikum

Waah sekejapnya rasa dah 2 minggu. Almaklumlah cuti sekolah laa katakan. Cuba kalau 2 minggu yang kena bersekolah or bekerja, hmm memang kalau saya ni boleh tumbuh janggut, dah sampai ke lantai rasanya. Exaggerate sangat kan?? Ahahahahh.

So apa korengs semua dah buat sepanjang cuti yang lepas??
Actually 2 minggu tu lama tahu. Yelah, sehari je dah ada 24 jam. Tolak 8 ke 9 jam tidur, masih ada lagi 15 ke 16 jam. Lepas tu kali kan dengan 14 hari. Mak oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii *tekan kalkulator* 210 ke 224 jam kut. Kalau tengok Runningman, boleh tengok beratus episodes tu.

My highlight of these 2 weeks school holiday is my shopping trip to KL with my family. Kitorang pergi sekejap je, 2 hari 1 malam (alah, macam variety show 2 Days 1 Night kat KBS World tulah). But even though sekejap je, it was funfilled and saya rasa contented. Rasa apa tu?? Rasa happy and puas hati laa. Teehee~

During kat KLCC, saya dengan my mom and my cousin pergilah menjenguk-jenguk Sephora. Ni s…