Skip to main content

11th: SI ARNAB GEMOK MASIH HIDUP

Assalamualaikum

Hello semua!!!

Firstly nak habaq awai-awai, entri kali ni pendek je. Cuma nak meng"inform" semua yang saya masih hidup, cuma kurang gagah. 

Dok aihh, ceq bukan dijangkiti demam virus, mahupun virus-virus cinta (ewahh~). Tapi ceq cuma "jetlag" sket. Last week saya pergi bercuti ke beberapa negeri kat utara Malaysia nun sana. Kelmarin baru pulang semula ke rumah so badan agak lemau, otak agak beku untuk membebel, celoteh panjang dalam blog. 


But, seriously baaaaaaaaaaaanyak gila nak stori tapi gimme some times to berehat-rehat susun semula jadual kehidupan yang dah tunggang-langgang sambil ditimbuni hujanan baju-baju kotor hasil dari trip minggu lepas.


Mohon maaf semua yup. InsyaAllah dalam dua ke tiga hari (max! I promise!!) lagi, saya akan naikkan entri baru and a few photos daripada trip ke utara saya tu ye. Nanti kalau saya rasa ada beberapa value purchases yang saya dah buat sepanjang trip tu, akan saya up kan sekali.


Till then, ni laa kaedahnya rupa saya ketika ini (lebih kurang laa. Please bagi chan ai fenfeeling comel~teehee)




Salam menggemok. Toodles~


Assalamualaikum and Have a good day chuolz!!!



Comments

  1. zasssss.... terbang ke entry --> Segmen: Tingkatkan Followers Ke-XXXXX By N.A.D.I.A

    ReplyDelete
  2. MARI JOIN MARI JOIN :D
    http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/05/the-first-g-giveaway-by-miss-lulla_14.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. waah menarik ni!!
      thanks for tagging!!! =)

      Delete
  3. hehe..selamat berehat..take ur time dulu.. :) nanti story la puas2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu ahh tu...
      penat sudah habis, finally.
      dapat jugak up new entry.
      don't forget to check it out~
      TQVM =)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

43rd: CORET KURSUS KADET PTD (5/GRAND FINALE)

Assalamualaikum
Diam tak diam, it's been more than a year ever since I last updated my blog. Yes, you read it right. More than a YEAR (jadah, blogger apa update blog setahun sekali. Choiii~).
So many things have happened to me during 2015 until now. And I don't think there'll be any single post which is long enough to cater everything that I direly wanted to tell you guys. Seriously, if I can, I would loooooove to write a heck of a long post that'll make you guys wanna curse me, yet at the same time, wanna read it alllllll the way till the end (confident tu penting yaww~).
My writing style might have changed due to my current lifestyle (chewahh~cakap nak dramatik je kan). Actually what I'm tryna say is that, I no longer have the time (READ: sebenarnya malas. Lalala~) to sekejap italic, sekejap un-italic kan my font based on the language that I use. Therefore, pandai-pandai laa korang classify kan bahasa Malaysia ke bahasa Inggeris ke bahasa Sanskrit ke yang saya g…

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

28th: SI ARNAB GEMOK WENT PTD INTERVIEW

Assalamualaikum

Helloooooooooooooooooooooooooooooooooooooo semua!!!
I know, I know. It's been a while~harap korengs semua masih belum lagi melupakan kewujudan Si Arnab Gemok di sini. 
Maafkan saya di atas ketiadaan entri baru sepanjang saya berhibernasi (adalah dalam hampir sebulan jugak. Ya Allah~lamanya. Maaf, maaf *tunduk laju-laju*)

Sebenarnya saya bukan berniat untuk mendiamkan diri mahupun bermalas-malasan mengabaikan blog saya ni. Saya sayang okay blog saya ni, apatah lagi para pembacanya (gittewww~). 
Walaupun kadang-kala terpaksa (Read: TERpaksa) hiatus selama beberapa ketika tapi itu tak bermakna saya cuba melarikan diri dari tanggungjawab. Ewah~tanggungjawab katanya!!

Buat pengetahuan umum (formal tak?? Kita ambil mood tajuk entri ni dari awal-awal kays), sekitar seminggu ke dua minggu yang lepas, saya banyak (banyak ke????) menghabiskan masa saya dengan menelaah dan menambah ilmu pengetahuan dari segi kenegaraan dan isu-isu semasa negara dan juga global. Waah, intelektual su…