10th: SI ARNAB GEMOK PERGI MENGUNDI

Assalamualaikum

Apa habaq Malaysians??

Dah kebah dah demam PRU13 hangpa semua?? 
Apapun, alhamdulillah semuanya berjalan lancar, walaupun ada beberapa insiden yang kurang enak didengar beserta dengan cerita-cerita agak kontroversi cuba dicetuskan. Namun nampaknya negara kita masih dibawah kawalan. Tahniah, rakyat Malaysia. Majoriti kita semua menunjukkan kematangan dan keterbukaan dalam menerima konsep sebenar Demokrasi Berparlimen. *tunjuk good dua tangan*

Sebagai pengundi first timer, memang ceq semangat gila semalam. Rabak-rabak mata bangun pukul 9 pagi (ok, takde laa awal mana pun. Bhahahahahh!!) on Sunday morning. Kes terpencil buat diri ai yang kaki membuta ni chuolz.


Even got myself a new pair of spectacles sehari sebelum PRU13 (ni nampak nau menipunya. Semata-mata nak pergi voting, sakan menukar spek baru. Memang tak laa). But seriously, saya baru je tukar spek sebab power dah berubah. Daripada 400, turun jadi 375. The optometrist cakap, wearing contact lenses has helped my eyes to control their "rabun"ness from getting worse and jugak membantu menurunkan kadar ke"rabun"ness tu. Well, that's good news. *pergi kedai beli lagi banyak lenses*


Satu je pesanan untuk semua, jangan beli lenses yang dijual by unauthorized sellers sebab bahaya. Depa semua kalau takdak kelayakan and pengetahuan mendalam pasal ilmu "mata-mata" ni, janganlah hangpa semua senang-senang p bagi duit kat depa and beli mendalah lenses yang depa juai tu untuk buh dalam mata hangpa semua. Ni soal mata kut. It's "abunai desu", bak kata Ichigo. ("Abunai" tu bahasa Jepun untuk perkataan "Bahaya").


Spek merah kacak bergaya saya, yang berusia setahun (dan sebulan ke dua bulan, lebih kurang).




Spek baru yang menjadikan saya hipster Malaysian sebenar. Ayeehaw!!!






Ni lah muka pengundi pertama kali yang bersemangat waja, terus berusaha, gigih, cekap, amanah. Dan telah beratur panjang selama 2 jam lebih untuk menunaikan tanggungjawab sebagai seorang rakyat Malaysia.




Saya pun tak tahu kenapa muka saya poyo sangat. *lempang diri sendiri*

Descriptions: Checkered Shawl from a boutique at Kota Fesyen MITC
Pink Oversized Blouse from Arcadia
Skinny Jeans from Brand Outlet Store
Feather Peace Symbol Necklace from Ministry Of The Very Fashionable

Untuk lebih update on keputusan penuh PRU13, korengs bolehlah cekcekcekidaut kat sini:

Keputusan Keseluruhan PRU Ke 13

We, Malaysians, choose PEACE!!!

Salam menggemok. Toddles~

Assalamualaikum and Have a good day chuolz!!!



LIKE WHAT YOU SEE? THEN FOLLOW MY BLOG !

Comments

Post a Comment

Popular Posts