Skip to main content

10th: SI ARNAB GEMOK PERGI MENGUNDI

Assalamualaikum

Apa habaq Malaysians??

Dah kebah dah demam PRU13 hangpa semua?? 
Apapun, alhamdulillah semuanya berjalan lancar, walaupun ada beberapa insiden yang kurang enak didengar beserta dengan cerita-cerita agak kontroversi cuba dicetuskan. Namun nampaknya negara kita masih dibawah kawalan. Tahniah, rakyat Malaysia. Majoriti kita semua menunjukkan kematangan dan keterbukaan dalam menerima konsep sebenar Demokrasi Berparlimen. *tunjuk good dua tangan*

Sebagai pengundi first timer, memang ceq semangat gila semalam. Rabak-rabak mata bangun pukul 9 pagi (ok, takde laa awal mana pun. Bhahahahahh!!) on Sunday morning. Kes terpencil buat diri ai yang kaki membuta ni chuolz.


Even got myself a new pair of spectacles sehari sebelum PRU13 (ni nampak nau menipunya. Semata-mata nak pergi voting, sakan menukar spek baru. Memang tak laa). But seriously, saya baru je tukar spek sebab power dah berubah. Daripada 400, turun jadi 375. The optometrist cakap, wearing contact lenses has helped my eyes to control their "rabun"ness from getting worse and jugak membantu menurunkan kadar ke"rabun"ness tu. Well, that's good news. *pergi kedai beli lagi banyak lenses*


Satu je pesanan untuk semua, jangan beli lenses yang dijual by unauthorized sellers sebab bahaya. Depa semua kalau takdak kelayakan and pengetahuan mendalam pasal ilmu "mata-mata" ni, janganlah hangpa semua senang-senang p bagi duit kat depa and beli mendalah lenses yang depa juai tu untuk buh dalam mata hangpa semua. Ni soal mata kut. It's "abunai desu", bak kata Ichigo. ("Abunai" tu bahasa Jepun untuk perkataan "Bahaya").


Spek merah kacak bergaya saya, yang berusia setahun (dan sebulan ke dua bulan, lebih kurang).




Spek baru yang menjadikan saya hipster Malaysian sebenar. Ayeehaw!!!






Ni lah muka pengundi pertama kali yang bersemangat waja, terus berusaha, gigih, cekap, amanah. Dan telah beratur panjang selama 2 jam lebih untuk menunaikan tanggungjawab sebagai seorang rakyat Malaysia.




Saya pun tak tahu kenapa muka saya poyo sangat. *lempang diri sendiri*

Descriptions: Checkered Shawl from a boutique at Kota Fesyen MITC
Pink Oversized Blouse from Arcadia
Skinny Jeans from Brand Outlet Store
Feather Peace Symbol Necklace from Ministry Of The Very Fashionable

Untuk lebih update on keputusan penuh PRU13, korengs bolehlah cekcekcekidaut kat sini:

Keputusan Keseluruhan PRU Ke 13

We, Malaysians, choose PEACE!!!

Salam menggemok. Toddles~

Assalamualaikum and Have a good day chuolz!!!



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

43rd: CORET KURSUS KADET PTD (5/GRAND FINALE)

Assalamualaikum
Diam tak diam, it's been more than a year ever since I last updated my blog. Yes, you read it right. More than a YEAR (jadah, blogger apa update blog setahun sekali. Choiii~).
So many things have happened to me during 2015 until now. And I don't think there'll be any single post which is long enough to cater everything that I direly wanted to tell you guys. Seriously, if I can, I would loooooove to write a heck of a long post that'll make you guys wanna curse me, yet at the same time, wanna read it alllllll the way till the end (confident tu penting yaww~).
My writing style might have changed due to my current lifestyle (chewahh~cakap nak dramatik je kan). Actually what I'm tryna say is that, I no longer have the time (READ: sebenarnya malas. Lalala~) to sekejap italic, sekejap un-italic kan my font based on the language that I use. Therefore, pandai-pandai laa korang classify kan bahasa Malaysia ke bahasa Inggeris ke bahasa Sanskrit ke yang saya g…

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

4th: BUKAN UNTUK PEREMPUAN SAHAJA

Assalamualaikum

Apa habaq semua?? Sihat?? 
So entri kali ni, saya nak bercerita pasal a few products yang maybe akan menarik minat lebih ramai female readers instead of male readers. Tapi ni ceq nak habaq satu rahsia laa kan. Produk kecantikan laa ni, bukan untuk perempuan saja naa. Lelaki pun patut pay attention dekat penjagaan kulit depa. Sebab produk kecantikan bukannya all about make up je. Pencuci muka, toner, moisturizer, sun block, dan bagai-bagai lagi, tu semua penting nak bagi kulit kita terjaga di zaman-zaman banyak pencemaran sekarang ni. Jadi jangan laa rasa rugi untuk keluarkan sedikit belanja every month untuk beli serba sedikit produk penjagaan kulit muka chuolz. 

Kalau tak larat (bukan dari segi kudrat tapi dari segi ekonomi. Ceq paham~ceq paham. Ceq pun sama), takyah laa kita nak p usha-usha counter Shisheido, Lancome, apatah lagi SKII. Laa ni baaaaaaaaaaanyak dah produk berkualiti yang dikeluarkan dengan harga mampu milik. So, fret not my friends, meh saya tunjuk apa …