Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

"SEGMEN SUPER FOLLOW BY HOT MASA KINI"

Assalamualaikum

First time tengok banner Superhero ni, saya terus macam, "I need to join this segment just because I want to have this banner on my blog!!"
Ahahahahh, cute gila banner ni kan??

So here I go, joining satu lagi segmen anjuran another awesomepowesome blogger.
Check out the real thing: HotMasaKini.blogspot



Korengs semua, meh laa join sekali. 
"Segmen Super Follow by Hot Masa Kini"

And kalau nak saya follow back (under this segmen), jangan lupa komen kat entri saya yang ni tahu!

Salam menggemok. Toddles~

Assalamualaikum and Have a nice day chuolz!!!


LIKE WHAT YOU SEE? THEN FOLLOW MY BLOG !

13th: SI ARNAB GEMOK BELAJAR BERSYUKUR

Assalamualaikum 

Selamat hari Selasa to all bloggermoks and jugak readers blog saya ni. Apa habaq semua?? Harini korengs pergi kerja/kuliah/sekolah tak?? 
Ai bekerja seperti biasa, setiap hari (tiada cuti) sebagai PA sepenuh masa for my mom. Alang-alang belum mencari apa-apa kerja di sektor swasta mahupun kerajaan ni, maka saya bekerjalah dengan sepenuh masa (dan hati) sebagai seorang anak (read: driver, pembantu peribadi, pekerja rencam, etc) kepada mak saya. Best okay! Tiap-tiap minggu dapat upah pergi shopping. Mwahahahaff!! XD

Anyway, as usual, malam tadi tangan ai ni laju je scrolling gambar-gambar kat feed Instagram. Bila dah follow 200 orang kat Instagram tu, maka pelbagai jenis gambar laa yang saya nampak setiap kali saya on Instagram. 
Selalu terlintas dalam fikiran, "Ya Allah, bestnya life depa ni semua. Pergi big events, dapat beli baju/kasut/handbags branded and cantik-cantik plak tu, paling awesome bila pergi luar negara tu dah macam daily life routines, setakat celah …

12th: PULAU LANGKAWI, PADANG BESAR, DAN SEDIKIT HASIL-MAHSUL

Assalamualaikum

First of all, SORRY, SORRY, dan SORRY kepada semua bloggermoks kesayangan sebab ai lewat sehari up kan entri baru. Saya promised nak up selewat-lewatnya semalam kan?? Tapi apakan daya, banyak pulen pekerjaan yang harus dilakukan sepanjang 2, 3 hari ni. *insert emoticon penat letih lelah*

So ini cerita dia, weekend yang lepas, saya join ikut rombongan ofis mak saya pergi ke utagha sana. Best baqhang!!! Sebenarnya saya memang minat negeri-negeri belah utara sana sebab kat sana tenang dia feel lain macam sket compared dengan negeri-negeri pantai barat sini. Bukannya saya tak suka negeri-negeri area selatan ni. Of course, of course, nak malls apa jaa habaq laa, semua ada. Nama pun pantai barat kenss, so harus laa ada unsur-unsur "kebaratan" yang telah di"terap"kan, if you gaiz know what I mean laa kan.

Tapi mana nak dapat nampak sawah padi terbentang luas tepi jalan. Kat Johor, hadoo?? Melaka, hadoo?? Nan hadoo kan. So rasanya korengs dah lebih paham ap…

11th: SI ARNAB GEMOK MASIH HIDUP

Assalamualaikum

Hello semua!!!
Firstly nak habaq awai-awai, entri kali ni pendek je. Cuma nak meng"inform" semua yang saya masih hidup, cuma kurang gagah. 

Dok aihh, ceq bukan dijangkiti demam virus, mahupun virus-virus cinta (ewahh~). Tapi ceq cuma "jetlag" sket. Last week saya pergi bercuti ke beberapa negeri kat utara Malaysia nun sana. Kelmarin baru pulang semula ke rumah so badan agak lemau, otak agak beku untuk membebel, celoteh panjang dalam blog. 

But, seriously baaaaaaaaaaaanyak gila nak stori tapi gimme some times to berehat-rehat susun semula jadual kehidupan yang dah tunggang-langgang sambil ditimbuni hujanan baju-baju kotor hasil dari trip minggu lepas.

Mohon maaf semua yup. InsyaAllah dalam dua ke tiga hari (max! I promise!!) lagi, saya akan naikkan entri baru and a few photos daripada trip ke utara saya tu ye. Nanti kalau saya rasa ada beberapa value purchases yang saya dah buat sepanjang trip tu, akan saya up kan sekali.

Till then, ni laa kaedahnya r…

10th: SI ARNAB GEMOK PERGI MENGUNDI

Assalamualaikum

Apa habaq Malaysians??
Dah kebah dah demam PRU13 hangpa semua?? 
Apapun, alhamdulillah semuanya berjalan lancar, walaupun ada beberapa insiden yang kurang enak didengar beserta dengan cerita-cerita agak kontroversi cuba dicetuskan. Namun nampaknya negara kita masih dibawah kawalan. Tahniah, rakyat Malaysia. Majoriti kita semua menunjukkan kematangan dan keterbukaan dalam menerima konsep sebenar Demokrasi Berparlimen. *tunjuk good dua tangan*

Sebagai pengundi first timer, memang ceq semangat gila semalam. Rabak-rabak mata bangun pukul 9 pagi (ok, takde laa awal mana pun. Bhahahahahh!!) on Sunday morning. Kes terpencil buat diri ai yang kaki membuta ni chuolz.

Even got myself a new pair of spectacles sehari sebelum PRU13 (ni nampak nau menipunya. Semata-mata nak pergi voting, sakan menukar spek baru. Memang tak laa). But seriously, saya baru je tukar spek sebab power dah berubah. Daripada 400, turun jadi 375. The optometrist cakap, wearing contact lenses has helped my eyes…

9th: DAK PUTEH REACHED 10K OF ITS MILEAGE SO I DECIDED TO BUY A MASCARA

Assalamualaikum

Hai semua!!!
Sebenaqnya nak habaq mai awai-awai, tajuk entri ni propa je lebih. Apa plak kena mengena mileage kereta dengan nak beli mascara kan.
Actually saya sangat happy sebab finally my 1 year (plus, almost 3 months) old Dak Puteh finally reached its 10,000th kilometers pagi tadi. Alhamdulillah. Banyak jasa kereta tu dekat saya. Dialah yang saya dah lenjan daripada level gostan terus langgar bangku sampailah sekarang ni, kira level gostan and berhenti 2cm dari bangku laa senang cerita (tapi ai masih pakai sticker P sebab rasa...err,rasa...rasa laa kan, macam still bawak mengalahkan bebudak P. Ohohohohh). Dan, yang paling penting itulah hadiah Hari Lahir yang terbesar daripada Mama and jugak arwah Bapak untuk saya last year. Terbesar tu orang kata dari segi fizikal laa kan. So itulah pasal saya drive pun penuh berhati-hati (sayang woii hadiah daripada parents!!).

Tahniah Dak Puteh. Hang dah dewasa!!!



Anyhow, seperti yang korengs dah jangka, ye, ye memang betul. Saya n…