Skip to main content

3rd: GWIYOMI / KIYOMI SI ARNAB GEMOK STYLE

Assalamualaikum

Halu halu chuolz!!!

Kalau korengs semua dah baca entri saya yang lepas, mesti perasan yang saya ada ajak korengs semua praktis gwiyomi kan?
Korengs praktis tak?? Praktis tak??
Kalau blom, apa kata korengs abaikan je gwiyomi guide pic yang saya upload dulu tu. Sebab saya tengok pic tu dah mainstream sangat. Semua blog-blog yang saya pegi, yang dok cakap pasal gwiyomi, semua guna pic tu. 

Saya pikir taste saya unik. Rupanya common. Ciskek. Ahah. Jkjk~Saya tahu kenapa semua bloggers lain pun guna pic yang sama, of coz laa sebab kita semua awesomepowesome. High taste laa wokk. (Ewahh~mentang-mentang laa guna pic yang sama dengan dia, dan-dan laa "high taste" bagai. Cakap jelaa nak up diri sendiri. PUII).


Anyway, sepanjang siang yang busy tadi, ai still tak lupa tahu janji ai terhadap moksmoks kesayangan. Hapoo yang busy nya? Banyakkkkkkkkk kalau nak di"list down"kan tapi senang cerita hari ni tadi ai jadi busy girl (hek eleh "girl" lagi ke ko masalahnya?) laa noks. 


Bukti memang busy 1: Menunggu giliran kat Pejabat Pos Aeon Ayer Keroh (9 orang je pun before giliran saya. But still, penantian itu suatu penyeksaan)




Bukti memang busy 2: Terlalu busy sampai terpaksa makan kat Old Town White Coffee Kopitiam. Selalu saya masak, at least 5,6 lauk gak laa kalau lunch kt rumah *mak ternampak saya menaip ayat ini lalu saya dipukul kerana melakukan penipuan besar*




Bukti memang busy 3: Err, sedang menulih menu apa yang nak dimentekedarahkan.




Bukti memang busy 4: Selalu dapat goyang kaki kat atas katil or atas sofa kat rumah, tapi tadi terpaksa goyang kaki penuh style kat restoran. Kacak tak batang pokok kelapa saya? Kacak tak??




Sebenarnya banyak lagi errands yang I ran siang tadi tapi rasanya tetempat lain tu usah laa saya sibuk ber"camwhoring" kerana khuatir dihalau oleh pak gad pulen. Disebabkan kesedaran sivik yang tinggi dan kewarasan akal yang banyak membantu, hanya beberapa keping sahaja momen ke"busy"an saya sempat dirakam (self cam, so paham-paham jela angle-angle muka segedabak betul-betul depan kamera tu semua. Maafkan saya jika anda sukar melupakan keluasan wajah saya buat beberapa hari. God bless you, my child~).


Back to the gwiyomi topic, sebagai jalan penyelesaian kepada problem penggunaan gwiyomi guide pic yang dah terlalu common tu, tambahan plak dengan janji saya nak ber"gwiyomi" untuk moksmoks sekalian, maka inilah hasilnya. 


Hope you guys pardon me for a little ("little" ke??) bit of insanity a.k.a kesewelan tahap gamp...err, ok, ok. Taknak carut diri sendiri. Comey tak kak ton?? Ahahahahh.


Till I see you guys on my next entry. InsyaAllah new entry will be up soon. 


Salam menggemok. Toodles~


Assalamualaikum and Have a good day chuolz!!!



Comments

  1. Gwiyomi...mmg khas utk org shumil2 pun...so, selamat ber-gwiyomi la yer. Kira ok what leh lepak kat Oldtown. Selesa jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik u kata shumil. kalau "shewel" tadi dah payah dah. ahahahahh.
      tula i kalau g aeon ayer keroh,oldtown tu dah kira cam dapur nombo 2 dah. ekekekekek~~

      Delete
  2. yeay ko dah buat guide untuk gwiyomi. Next, video plisss :P

    pssst pi old town tak ajak..Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. video tu jauhhhhhhhhhhhhhhh lagik laa kut...sebab aku kan pemalu orangnya. auwwwwww~~
      nak lepak oldtown sama2,turun melaka laa weyh. piauuuu!!! =P

      Delete
  3. Replies
    1. Tak tahu apa nya,cik yui??? ekekekek~

      Delete
  4. Blog yang awesome:)
    saya dah follow blog nhe dan jangan lupa follow balik yerr :)
    Terima kasih~salam ukhuwah
    www.kamarularnizam.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks!!! InsyaAllah i'll be visiting and following back your blog. Selalu-selalu singgah sini,k. Teehee~

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

43rd: CORET KURSUS KADET PTD (5/GRAND FINALE)

Assalamualaikum
Diam tak diam, it's been more than a year ever since I last updated my blog. Yes, you read it right. More than a YEAR (jadah, blogger apa update blog setahun sekali. Choiii~).
So many things have happened to me during 2015 until now. And I don't think there'll be any single post which is long enough to cater everything that I direly wanted to tell you guys. Seriously, if I can, I would loooooove to write a heck of a long post that'll make you guys wanna curse me, yet at the same time, wanna read it alllllll the way till the end (confident tu penting yaww~).
My writing style might have changed due to my current lifestyle (chewahh~cakap nak dramatik je kan). Actually what I'm tryna say is that, I no longer have the time (READ: sebenarnya malas. Lalala~) to sekejap italic, sekejap un-italic kan my font based on the language that I use. Therefore, pandai-pandai laa korang classify kan bahasa Malaysia ke bahasa Inggeris ke bahasa Sanskrit ke yang saya g…

21st: APA YANG LELAKI FIKIR TENTANG PEREMPUAN?

Assalamualaikum

Nak Kad Raya Special dari Si Arnab Gemok?? Klik sini --->Kad Raya Istimewa Si Arnab Gemok
Nak Hadiah Misteri yang Special?? Klik sini --->GA By Si Arnab Gemok

Rasa macam serius plak topik entri kali ni. 
Sebenarnya saya bukan suka sangat cakap pasal perbezaan. Tak kisah laa perbezaan antara pangkat ke harta ke darjat (antara dua darjat??) ke bangsa ke agama ke, and in this case, gender. Sebab bagi saya, kita semua homo sapiens (and some of us homosexual. What to do~ *angkat bahu*) and basically kita semua sama sahaja. Takde apa yang buat kita lebih istimewa, melainkan hanya dari view Tuhan je yang Maha Mengetahui taraf atau standard sebenar kita. 

Maksud saya, hanya Allah yang layak menghakimi kita semua.
Jadi mengapa masih wujud sesetengah golongan yang suka double standard, pilih bulu, dan juga rasa superior/memandang rendah kat others?? Dah bagus sangat ke mereka yang "pandai" menghakimi ni (mohon para Hakim jangan terasa) ??


Sumber: sodahead.com
Apa yang…

4th: BUKAN UNTUK PEREMPUAN SAHAJA

Assalamualaikum

Apa habaq semua?? Sihat?? 
So entri kali ni, saya nak bercerita pasal a few products yang maybe akan menarik minat lebih ramai female readers instead of male readers. Tapi ni ceq nak habaq satu rahsia laa kan. Produk kecantikan laa ni, bukan untuk perempuan saja naa. Lelaki pun patut pay attention dekat penjagaan kulit depa. Sebab produk kecantikan bukannya all about make up je. Pencuci muka, toner, moisturizer, sun block, dan bagai-bagai lagi, tu semua penting nak bagi kulit kita terjaga di zaman-zaman banyak pencemaran sekarang ni. Jadi jangan laa rasa rugi untuk keluarkan sedikit belanja every month untuk beli serba sedikit produk penjagaan kulit muka chuolz. 

Kalau tak larat (bukan dari segi kudrat tapi dari segi ekonomi. Ceq paham~ceq paham. Ceq pun sama), takyah laa kita nak p usha-usha counter Shisheido, Lancome, apatah lagi SKII. Laa ni baaaaaaaaaaanyak dah produk berkualiti yang dikeluarkan dengan harga mampu milik. So, fret not my friends, meh saya tunjuk apa …